Noi tehnici de analiza si extractie a uleiurilor volatile

7x puncte

categorie: Biologie

nota: 10.00

nivel: Liceu

Componentele au fost analizate prin cromatografie de gaze cuplata cu spectrometria de masa, iar interpretarea cantitativa a rezultatelor obtinute a aratat ca cela mai bune performante se inregistreaza la utilizarea extractiei in faza solida cu C18. [17].
Tot prin intermediul metodei cromatografice au fost analizate si comparate componentele volatile aromatice extrase din capsuni proaspete s[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Noi tehnici de analiza si extractie a uleiurilor volatile

Componentele au fost analizate prin cromatografie de gaze cuplata cu spectrometria de masa, iar interpretarea cantitativa a rezultatelor obtinute a aratat ca cela mai bune performante se inregistreaza la utilizarea extractiei in faza solida cu C18. [17].
Tot prin intermediul metodei cromatografice au fost analizate si comparate componentele volatile aromatice extrase din capsuni proaspete si capsuni tratate la presiuni ridicate.

Acest studio a fost efectuat pornind de la constatarea ca procesele traditionale de stabilizare si conservare a produselor alimentare se bazeaza pe tratamentul termic, care, s-a constatat ca afecteza textura si aroma cat si continutul de vitamine si afectand chiar si mirosul. In contrapartida, s-a observat ca utilizarea presiunilor ridicate pentru stabilizarea si conservarea alimentelor mentin neschimbate: aroma, culoarea, gustul si proprietatile initiale ale alimentului proaspat. Pentru a demonstra aceste afirmatii, I Lambert si colaboratorii au analizat extractele obtinute din capsuni proaspete si din capsuni supuse actiunii unor presiuni cuprinse intre 200 si 800 MPa, prin metoda centrifugarii.

Dupa obtinere, extractele au fost analizate prin gaz cromatografie cuplata cu spectrometrie de masa. S-a observat ca acele componente aromate obtinute din extractul de capsuni tratat la 800 MPa sunt diferite de componentele obtinute din aceleasi extracte netratate si respective tratate la 200 si 500 MPa. Au fost identificati si compusi noi: 3,4 dimetoxi-2 metil furanul si γ lactona. In concluzie, s-a observat ca tratamentele de inalta presiune determina o mai buna protectie fata de contaminarea microbiologica si o mai buna conservare a constituentilor aromatici.[18]

La institutul de chimie organica " Juan de la Cieruo" s-a facut un studiu pe uleiurile volatile obtinute din planta Argyinanthenum aductum. In acest scop, materialul vegetal ( partea aeriana a plantei ) a fost supusa antrenarii cu vapori intr-un aparat de tip Clevenger timp de 8 ore. Uleiul volatile obtinut a fost uscat pe MgSO4 anhidru si depozitat la 4 AsC la intuneric. Randamentul de reactie a fost 0.38%, functie de cantitatea uscata de proba. Pentru analiza extractului s-a utilizat un gaz cromatograf de tip Fison 8000 cuplat cu un spectrometru de masa.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Biologie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.