Noapte in decembrie - compunere

3x puncte

categorie: Romana

nota: 7.88

nivel: Gimnaziu

O fetiță stătea la gura sobei in casă și dormea.Scumpul ei amic,focul pâlpâia vesel,astfel că obrajii fetiței erau roșii ca focul.Maria iși luă ochii de la fereastra prin care se zărea fetița și zări fumurile care ieșeau din coșuri.

Un cățeluș,aproape inghețat de frig,probabil se pierduse de locuința sa și acum hoinărea pe străzi.Ce mult și-ar fi dorit să-l ajute!După câteva clipe,[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Noapte in decembrie - compunere

O fetiță stătea la gura sobei in casă și dormea.Scumpul ei amic,focul pâlpâia vesel,astfel că obrajii fetiței erau roșii ca focul.Maria iși luă ochii de la fereastra prin care se zărea fetița și zări fumurile care ieșeau din coșuri.

Un cățeluș,aproape inghețat de frig,probabil se pierduse de locuința sa și acum hoinărea pe străzi.Ce mult și-ar fi dorit să-l ajute!După câteva clipe,Maria observă o altă făptură pe care ar fi jurat că nu o mai văzuse:o frumoasă doamnă urcată intr-o caleașcă trasă de cai.

Chipul ii părea țesut cu fulgi de mătase roz ca trandafirii și albi precum crinii.Ochii ei erau albaștrii precum cerul și strălucitori.Buclele de păr i se răsfrângeau pe umeri.Spre mirarea Mariei, caleașca incepu să zboare pe deasupra satului.

In cele din urmă se opri,apoi doamna iși intoarse capul spre Maria.Ii intinse mâna, Maria se prinse de ea și ca prin minune, acum se afla și ea in caleașca din tablou.

-Ce faci micuțo?ii zâmbi aceasta.
Doamna cea minunată o plimbă pe Maria prin tot tabloul.Maria descoperise fiecare colțișor.Impreună,cele două il ajutară pe cățelușul pierdut să iși găsească stăpânul, care se dovedi a fi fetița care dormea la gura sobei.

La sfârșitul călătoriei, doamna o sărută pe Maria pe frunte.De bucurie Mariei,i se rostogoliră pe chipul ei senin două lacrimi mari asemenea unor perle lichide.Maria se afla acum in fața tabloului.

Cățelușul nu se mai zărea pe străzi,ci dormea cu stăpâna lui.Cât despre doamna de gheață,Maria nu o zări nicaieri.Abia acum iși dădu seama că de fapt, doamna de gheață era Crăiasa Zăpezilor.Oare era adevărat că intrase in tablou?

Bineințeles că era adevărat, fiindcă dacă te uitai atent,pe fruntea Mariei puteai zări un fulg micuț de gheață.Semnul acesta fusese lăsat de sărutul Crăiesii Zăpezilor.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Romana

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.