Nivelul ierarhic si ponderea ierarhica

3x puncte

categorie: Economie

nota: 9.95

nivel: Facultate

Nivelul ierarhic este format din totalitatea posturilor sau compartimentelor situate la aceeasi distanta ierarhica de managementul superior al unitatii. Numarul de niveluri ierarhice existente in structura functionala a unitatii economice este influentat de anumiti factori, printre care mai importanti sunt: dispersarea teritoriala; marimea si dimensiunea unitatii economice; gradul de specializare [...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Nivelul ierarhic si ponderea ierarhica

Nivelul ierarhic este format din totalitatea posturilor sau compartimentelor situate la aceeasi distanta ierarhica de managementul superior al unitatii. Numarul de niveluri ierarhice existente in structura functionala a unitatii economice este influentat de anumiti factori, printre care mai importanti sunt: dispersarea teritoriala; marimea si dimensiunea unitatii economice; gradul de specializare si integrare a prelucrarii produselor; nivelul de pregatire si experienta personalului.

Piramida ierarhica se defineste prin ansamblul organismelor si posturilor de management, amplasate pe niveluri ierarhice si reunite prin linii ierarhice. Ca elemente constitutive ce se pot remarca la o piramida ierarhica pot fi: - inaltimea piramidei, reflectand numarul de niveluri ierarhice existente;- baza piramidei, a carei marime este proportionala cu numarul total de executanti din unitatea economica.

Organismele, compartimentele functionale si posturile de management ce intra in componenta piramidei ierarhice sunt subordonate succesiv, pe plan vertical, in functie de nivelul de autoritate reglementata prin acte normative, fiind legate intre ele prin relatii de autoritate ierarhica, functionala si de cooperare.
In functie de numarul de niveluri ierarhice, piramida ierarhica poate fi aplatizata sau inalta, fiecare avand caracteristicile sale.
Piramida aplatizata are drept caracteristica numarul redus de niveluri ierarhice si prezinta urmatoarele avantaje:
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Economie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.