Nivelul dezvoltarii comunicarii la copiii cu abatere in dezvoltarea pshica

3x puncte

categorie: Astronomie

nota: 8.68

nivel: Facultate

Nivelul dezvoltării comunicării la copiii cu abatere în dezvoltarea pshică
Comunicarea devine nu numai un atribut al omului, respectiv al sistemelor socio- umane, cum se susținea în mod tradițional, ci și al sistemelor fizice și biologice la nivelul cărora se realizează procese de reglare.

Comunicarea se poate analiza și evalua după trei indicatori:- promtitudine (rapidit[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Nivelul dezvoltarii comunicarii la copiii cu abatere in dezvoltarea pshica

Nivelul dezvoltării comunicării la copiii cu abatere în dezvoltarea pshică
Comunicarea devine nu numai un atribut al omului, respectiv al sistemelor socio- umane, cum se susținea în mod tradițional, ci și al sistemelor fizice și biologice la nivelul cărora se realizează procese de reglare.

Comunicarea se poate analiza și evalua după trei indicatori:- promtitudine (rapiditatea emiterii și transmiterii mesajului);- fidelitatea (corectitudinea transmiterii mesajului); - completitudinea (raportul dintre volumul informației emise și volumul informației la destinatar).


Latura cantitativă – exprimă constituire generală de inforrmație pe care procesul de comunicare dat o realizează pe durată desfășurării lui. Latura cantitativă a procesului de comunicare nu se referă la conținutul mesajului, ci la condiția obiectivă necesară pentru ca mesajul să poarte o minimă cantitate de informație.
Latura semantică – (de conținut), care exprimă legătura dintre mesaj și obiectul ori evenimentul despre care se informează, această se consideră realizată dacă în urmă recepționării mesajului, destinătarul se înțelege în același mod ca și emițatorul.

Latura pragmatică – care exprimă legatura mesajului cu stările de necesitatea ale destinătarului, dacă pe baza mesajului recepționat destinătarul reușește să rezolve o sarcină specifică de reglare, comunicarea își atinge scopul, în caz contrar, ea devine inutilă.

Nivelul dezvoltării comunicării la copiii cu abatere în dezvoltarea pshică
§3.Etapele dezvoltării comunicării la copii.
Toți copiii trec prin etape în timp ce învață să comunice. În continuare sunt etapele dezvoltarii comunicarii, valabile pentru copii.
1)EXPRIMAREA NEVOILOR. Acesta este cel mai de bază mod de comunicare. Exprimarea nevoilor implică o indicare cît de cît a nevoii, fără a îndrepta în mod de a comunica o varietate de nevoii de defirite. De exemplu, in copil plinge cind ii e foame dar și cind ii e somn.
2)EXPRIMAREA NEVOILOR SPECIFICE. Această e de obicei comunicarea motorie, care poate include intinderea după obiecte luarea unei persoanei la un obiect, aducere unui obiect la o persoană, sau punerea mînii unei persoanei pe un obiect.

In etapă această, copilul are o idee specifică despre nevoia lui, și incearcă să comunice această nevoie. Totuși intențiele copilului pot să nu fie intodeaună clare pentru adult. Dacă copilul are dificultăți in trecerea de la etapă exprimării nevoilor generale la etapa exprimării nevoilor specifice, il poti ajuta prin crearea unui situații in care poate practica comunicarea despre obiecte sau nevoi specifice. Chear și cind copilul nu e capabil să comunice cu suces trebue să-i demonstrezi cum să comunice și să-i dai copilului cea ce dorește.

3)FOLOSIREA GESTURILOR: Gesturile includ aratarea uitatul inainte și inapoi după un obiect sau o persoană, redicarea umerilor și alte gesturi comune, copiii adesea arată cu degitul pentu a-și arata interesul fața de ceva sau dau din umeri pentru a comunica că nu știu ceva.
4)PARTICIPARE ATENTIEI: Unul din aspectile gesturilor este folosirea participarii atenției. Participare atenției este abilitatea de a fi atent la cineva in timp ci amindoi sunt atenți la același obiect. De exemplu a arata spre un obiect de interes este participare a atentii.

Un mod de a – I ajuta pe copii să-și dezvolte participarea atenției este de a face acest mod de comunicare mai concret. De exemplu toți atinge obiectul către care arați, in loc doar să arăți catre el, de la destanțe. In sfirșit poți crea situații in care ceva ne așteptat să se intimple. Ai nevoie de ceva creativitate pentu a realiza astă, dar tu iț cunoști copilul cel mai bine și ai pozitia cea mai bună pentru al realiză.

De exemplu, dacă copilului ii plac bumbanele M&M și urăște cerealile te poți preface teai scos ce realele din cutie și că de acolo cit bumbanele M&M. Dacă ai o jucarie cu telecomande poți activa jocărie cind copilul nu se așteaptă. Incă o dată, crearea unor astfel de situații iți dă oportunitatea de a practica participarea atenției, in loc să aștepți ca aceste circunitanțe se apară in mod natural.
Nivelul dezvoltării comunicării la copiii cu abatere în dezvoltarea pshică

DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Astronomie

CAUTA REFERAT

TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.