Nicolas Sarkozy de Nagy-Bocsa

3x puncte

categorie: Diverse

nota: 9.75

nivel: Facultate

Benico ,bunicul matern al lui Sarko a parasit Salonicul impreuna cu mama sa in anul 1904, la varsta de numai patru ani, in urma exproprierii averilor familiilor evreiesti. A urmat gimnaziul la "Lycee Lakanal", din Sceaux, o suburbie din sudul Parisului. Dupa liceu, Benico a urmat medicina si a hotarat sa devina cetatean francez. In Franta, el s-a convertit la catolicism, si si-a schimbat prenumele[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Nicolas Sarkozy de Nagy-Bocsa

Benico ,bunicul matern al lui Sarko a parasit Salonicul impreuna cu mama sa in anul 1904, la varsta de numai patru ani, in urma exproprierii averilor familiilor evreiesti. A urmat gimnaziul la "Lycee Lakanal", din Sceaux, o suburbie din sudul Parisului. Dupa liceu, Benico a urmat medicina si a hotarat sa devina cetatean francez. In Franta, el s-a convertit la catolicism, si si-a schimbat prenumele din Aron in Benedict si s-a insurat cu o frantuzoaica crestina -Adele Bouvier : bunica lui Sarko pe linie materna.

Adele si Benedict au avut doua fete : Susanne si Andree.
Cu toate ca, la presiunea socrilor, Benedict a trecut la crestinism, el a continuat sa se considere, in realitate, evreu. Unchiul lui Benico, Moshe, a fost rabin dar si un proeminent lider sionist in Georgia . In 1898, Moshe a publicat si editat "El Avenir", cel mai important ziar sionist din Grecia timpului. Varul lui Benico - Asher - a fost senator grec. In 1912 a contribuit la constructia "Technionului", Universitatea elitei tehnologice din Haifa .

In 1919, Asher a fost ales drept primul presedinte al Federatiei Sioniste din Grecia, si a condus Consiliul Sionist timp de mai multi ani. In anii ' 30, a ajutat numeroase familii de evrei sefarzi sa emigreze in Palestina, unde in cele din urma s-a stabilit si el, in 1934. Un alt var al lui Benico, Peppo Mallah - un mare filantrop si finantator al cauzei sioniste - a fost, de asemenea, senator. In 1920 i s-a oferit functia de Ministru al Finantelor in Guvernul grec, dar Peppo a refuzat oferta.

Raanah Eliaz afirma in "Australian Jewish News" ca familia Mallah a pierdut, in al doilea razboi mondial, 57 de rude.
Benico, cu Adele si cele doua fete, s-au refugiat la Marcillac la Croisille, in Correze, o regiune din vestul Frantei. Potrivit unor marturii, se pare ca o ruda a familiei Mallah - Buena-ar fi fost supusa unor experimente medicale in lagarul Birkenau.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Diverse

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.