Nicoale Balcescu

1x punct

categorie: Romana

nota: 10.00

nivel: Liceu

Nicolae Balcescu a avut doi frati : Costache si Barbu,ambii implicati in revolutia de la 1848, si doua surori : Sevasta si Marghioala. Tatal sau moare in anul 1825 cand el avea varsta de sase ani. Educatia si-a inceput-o in familie,cu un dascal grec. Apoi,in anul 1832,la varsta de 12 ani si-a continuat studiile la Colegiul Sfantul Sava,fiind pasionat de istorie,avandu-l coleg pe Ion Ghica,iar ca p[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Nicoale Balcescu

Nicolae Balcescu a avut doi frati : Costache si Barbu,ambii implicati in revolutia de la 1848, si doua surori : Sevasta si Marghioala. Tatal sau moare in anul 1825 cand el avea varsta de sase ani. Educatia si-a inceput-o in familie,cu un dascal grec. Apoi,in anul 1832,la varsta de 12 ani si-a continuat studiile la Colegiul Sfantul Sava,fiind pasionat de istorie,avandu-l coleg pe Ion Ghica,iar ca profesori,inre altii,pe Ion Heliade Radulescu.

Intre anii 1835-1836 era in clasele complementare. Aici a studiat istoria universala,aritmetica,algebra,geometria,trigonometria,filosofia formala , dreptul civil roman si limbile : franceza,elineaca si latineasca.

Armata si viata politica
Initierea in lupta politica si-a facut-o aderand la "Partida Nationala" a lui Ion Campineanu, care a desrobit taranii de pe mosia sa si a desfiintat claca.In manifestul lui Campineanu din 1838 se vorbea de "fuziunea intregului popor romanesc si reunirea lui sub acelasi sceptru" intr-o patrie independenta. Un proiect de constitutie elaborat de Campineanu cu ajutorul fostului atasat al Consulatului francez din Bucuresti, Felix Colson, prevedea votul universal si eliberarea clacasilor fara a li se da pamant.

Programul lui Campineanu , care in chestiunea agrara, nu facea decat sa intareasca mosia boiereasca, eliberand-o de orice servitute feudala, nu putea sa-l satisfaca pe Balcescu, care se lasa atras de societatea secreta organizata si condusa de Mitita Filipescu in 1840. Profitand de razboiul turco- egiptean, care agravase situatia Imperiului Otoman si trezise in toate popoarele crestine din Turcia europeana nadejdea eliberarii, societatea s-a dezvoltat repede, atragand mai ales tineri din patura mijlocie. Printre fruntasii societatii se numarau Filipescu si Balcescu, C Telegescu, Marin Serghiescu, D Macedonski, Eftimie Murgu si profesorul francez J. A. Vaillant.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Romana

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.