Niciodata nu vor invata

5x puncte

categorie: Psihologie

nota: 9.99

nivel: Facultate

Imediat ce ultimele ganduri ale profesorului disparura din camp, elevii se deconectara, si ca toti copii de varsta lor se materializara imediat pe Locul de Recreatie .Inca detectandu-le amprentele mentale profesorul isi permise un mic zambet enigmatic "... vor intelege ei intr-o zi..." si in aceeasi secunda disparu in albastrul senin al cerului. Treburi mai importante il asteptau pe SIG 1015 la pe[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Niciodata nu vor invata

Imediat ce ultimele ganduri ale profesorului disparura din camp, elevii se deconectara, si ca toti copii de varsta lor se materializara imediat pe Locul de Recreatie .Inca detectandu-le amprentele mentale profesorul isi permise un mic zambet enigmatic "... vor intelege ei intr-o zi..." si in aceeasi secunda disparu in albastrul senin al cerului. Treburi mai importante il asteptau pe SIG 1015 la peste 500 ani lumina si mai trebuia sa ajunga si acasa - ii promisese celui mic ca o sa se joace cu el - iar munca parca nu mai era asa importanta acum cand incepea sa imbatraneasca .

Munca lui ca profesor la Universitatea Sirius il purta zilnic doar pe cateva planete din centrul conglomeratiei care era universul locuit efectiv de oameni, dar ii ocupa aproape tot timpul.Insa mai ales ii facea placere - "profesorul " devenise acum pseudonimul sub care era cunoscut peste tot .Lumea aproape uitase ca el fusese cel care salvase umanitatea intr-una din cele mai mari crize -de fapt istoria pe care o preda copiilor se referea exclusiv la aceasta criza-dar el avea intodeauna grija sa nu scoata in evidenta propriul rol. Anonimatul, caderea in uitare, fusese tot ce-si dorise atunci cand totul se terminase.

Fusese instiintat - si inca printr-un fascicol personal codat in stil oficial urgent - sa se prezinte imediat la micuta colonie miniera de pe SIG 1015 . Nu mai vizitase niciodata aceasta colonie aflata la marginea universului explorat de oameni si nu putea pricepe ce era asa de important .Dar se temea.Ultima -si singura - data cand mai primise o asemenea convocare fusese cu peste 300 ani-galactici-standard in urma . Cu ocazia Primului Contact.

Administratorul lui SIG 1015 nu avusese cea mai buna zi din viata lui .De fapt era convins ca asta fusese cea mai "neagra" zi . Circuitele sale erau la limita si in curand aveau sa crape- sau cel putin asa se plangea in sinea lui (si oricui il recepta) . Competenta lui in asemenea situatii era, chiar si la o simpla evaluare de rutina, foarte aproape de zero ( si "foarte aproape" era o ramasita a mandriei Administratorului ). Pur si simplu un calculator de tip Administrator nu putea face fata unei situatii de acest gen .

Concluzia aceasta avu darul sa mai potoleasca agitatia bietului calculator . Centrul General ii comunicase ca un expert uman va sosi de indata pentru a prelua controlul situatiei . Faptul ca situatia nu ar putea fi controlata era ceva ce nici nu putea fi luat in considerare de un Administrator - fie el si din ultima generatie.Cineva sau ceva trebuia sa stapaneasca problema si sa gaseasca o solutie.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Psihologie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.