Newton - 1642 - 1727

3x puncte

categorie: Fizica

nota: 9.97

nivel: Facultate

Alta data Newton, care era celibatar, a vrut sa-si fiarba un ou fara sa-si intrerupa lucrul. Isi lua si ceasul sau de precizie ca sa se uite la el si sa vada cand au trecut cele 3 minute pentru fierbere. Era insa preocupat mult de tema pe care o trata. Cand isi aduse aminte de fierberea oului, nu mica ii fu surpriza lui Newton cand a constat ca a pus ceasul la fiert, iar in mana tinea oul ca sa ci[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Newton - 1642 - 1727

Alta data Newton, care era celibatar, a vrut sa-si fiarba un ou fara sa-si intrerupa lucrul. Isi lua si ceasul sau de precizie ca sa se uite la el si sa vada cand au trecut cele 3 minute pentru fierbere. Era insa preocupat mult de tema pe care o trata. Cand isi aduse aminte de fierberea oului, nu mica ii fu surpriza lui Newton cand a constat ca a pus ceasul la fiert, iar in mana tinea oul ca sa citeasca minutele.
Newton era timid in public.

Ii venea greu sa se exprime in fata multimii. Ca membrul al parlamentului nu a luat decat o singura data cuvantul. Membrii parlamentului se asteptau la ganduri superioare tasnite din mintea lui Newton. El insa a cerut ... "sa se inchida o fereastra ca-i curent si il trage"! Apoi s-a asezat jos pe scaun. Poti fi deci genial matematician si inexistent ca orator.
Cu numele lui Newton se pot forma urmatoarele anagrame in limba engleza: not new (nu-i nou), went on (merse inainte).

In anagrama s-a si spus: nu-i noua teoria atractiei universale, ceea ce, bineinteles, nu era adevarat. In schimb, "a mers inainte" cu pasi gigantici Faima lui Newton ajunsese pana la "fiul cerului", imparatul Chinei. Acesta l-a felicitat intr-o scrisoare, punandu-i adresa: Lui Newton, in Europa . Si Newton a primit scrisoarea. Aceasta arata ce stiau contemporanii despre descoperirile sale!

Newton, celibatarul, a invitat o data pe un bun prieten al sau la masa. Acesta vine la ora fixata si, ca sa nu-l deranjeze pe Newton de la lucru, se duce direct in sufragerie, asteptand pe ilustrul sau amic sa termine lucrul si sa vina la masa. Dar Newton nu mai iesea din biroul sau de lucru. Atunci prietenul, razbit de foame, se aseza la masa, pe care era un pui fript sub un clopot, mananca o jumatate de pui si pleca fara sa-l avertizeze pe Newton.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Fizica

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.