Nevroze - tratament prin reflexoterapie

3x puncte

categorie: Medicina

nota: 9.84

nivel: Facultate

Vor fi evitate alimentele greu suportate sau cele alergene. Recomandam, cel putin doua zile pe saptamana, alimentatie vegetariana. Bolnavul migrenos se va spala pe tot corpul cu apa rece si otet, in fiecare seara, timp de 21-30 de zile, va merge cat mai des decult prin apa unui rau sau pe iarba cu roua (vezi capitolul "Alte mijloace de intarire a organismului"). Daca migrena este cauzata de presiu[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Nevroze - tratament prin reflexoterapie

Vor fi evitate alimentele greu suportate sau cele alergene. Recomandam, cel putin doua zile pe saptamana, alimentatie vegetariana. Bolnavul migrenos se va spala pe tot corpul cu apa rece si otet, in fiecare seara, timp de 21-30 de zile, va merge cat mai des decult prin apa unui rau sau pe iarba cu roua (vezi capitolul "Alte mijloace de intarire a organismului"). Daca migrena este cauzata de presiunea gazelor intestinale (balonari), se va spala abdomenul de 2-4 ori pe zi cu solutie din apa rece si otet (4 lingurite de otet la 1/2 litru de apa rece), 2-3 zile la rand.

in timpul crizei se va lega la tample menta pisata si se vor pune pe talpi radacini de hrean pisate. Se mai pot folosi felii de cartofi cruzi asezate pe zona dureroasa a capului.Este o afectiune care se manifesta prin pierderea inconstienta a urinei, survenind de obicei in timpul somnului de noapte, la copiii mai mari de trei ani. Enurezisul nocturn apare, de regula, in urmaimor traume psihice (mai frecvent la baieti) si poate fi un simptom in boli ca : diabetul zaharat, diabetul insipid sau in unele anomalii ale aparatului uro-genital.
Boala este considerata ca un semnal de maturizare intarziata a scoartei cerebrale, in multe cazuri enurezisul poate constitui singurul simptom al unei epilepsii ignorate.

Tratamentul reflexoterapeutic da rezultate bune in toate cazurile de enurezis |i rezultate satisfacatoare in enurezisul din cadrul epilepsiei netratate. Tratamentul va viza rrjasajul in zonele reflexe ale capului, pentru a-i imbunatati circulatia si functiile. De asemenea, se vor masa zonele traseului renal, insistan-ilu-se pe vezica urinara. Daca enurezisul apare ca simptom al unor boli ca diabetul zaharat sau diabetul insipid, se vor masa si zonele reflexe ale pancreasului.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.