Nevralgiile - tratament prin reflexoterapie

5x puncte

categorie: Medicina

nota: 9.83

nivel: Facultate

Boala se manifesta sub forma unor dureri violente in zona nervului trigemen (pe o jumatate de fata). Crizele dureroase apar sub forma unor junghiuri ca loviturile de cutit sau smulgerile unor tesuturi si sunt de scurta durata - de la cateva secunde la maximum un minut. Crizele se pot repeta in cadrul unei zile sau chiar luni, chinuind bolnavul atat ziua, cat si noaptea.Durerea poate aparea spontan[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Nevralgiile - tratament prin reflexoterapie

Boala se manifesta sub forma unor dureri violente in zona nervului trigemen (pe o jumatate de fata). Crizele dureroase apar sub forma unor junghiuri ca loviturile de cutit sau smulgerile unor tesuturi si sunt de scurta durata - de la cateva secunde la maximum un minut. Crizele se pot repeta in cadrul unei zile sau chiar luni, chinuind bolnavul atat ziua, cat si noaptea.Durerea poate aparea spontan sau provocata de stranut, tuse, vorbire, ras, masticatie, expunerea anumitor zone ale fetei sau ale cavitatii bucale la aer sau apa rece etc.

in perioada crizei dureroase pot aparea fenomene vegetative : spasme muscuAZlare locale, lacrimare, inrosirea fetei, salivatie abundenta, transpiratie. Crizele dureroase pot aparea dupa pauze de saptamani, luni sau ani de zile.Nevralgia de trigemen poate fi primitiva (esentiala) sau secundara altor boli.Se pare ca nevralgia esentiala poate fi provocata de infectii periferice, tumori sau malformatii ale carotidei, la nivelul ganglionului Gasser, tumori ale fosei posterioare craniene etc.Nevralgia de trigemen simptomatica poate aparea si in anumite boli ca : gripa, diabetul, intoxicatia cu plumb sau mercur, anemiile, reumatismul, malaria etc.

Tratamentul reflexoterapeutic da, de cele mai multe ori, rezultate favoraAZbile in afectiunea nevralgiei de trigemen. Zona reflexa pentru nervul trigemen se gaseste in degetul mare de la picior, in partea sa interna (in locul de atingere cu degetul urmator). Nervul trigemen de pe partea stanga are zona reflexa m piciorul drept, iar nervul trigemen de pe partea dreapta are zona reflexa m piciorul stang.
Extern, pe locul dureros, se pot aplica comprese calde cu infuzie de soc (Flores sambuci) sau decoct din scoarta de ulm (Cortex Ulmus minor). Cata-plasmele calde cu frunza de varza, radacina de tataneasa sau cu spanz calmeaza durerile de cele mai multe ori.

Bolnavul isi va confectiona o pernuta umpluta cu pedicuta taiata marunt si o va aplica pe timpul noptii in zona dureroasa.
Durerile nevralgice se diminueaza foarte mult, iar uneori dispar, daca se aplica pe locul dureros un ou fiert tare. Oul fierbinte este taiat in doua si se aplica ambele jumatati cu partea interna taiata pe locul dureros. Oul va fi tinut pe locul dureros pana la racire cand, de regula, cedeaza si nevralgia.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.