Nevralgia sciatica

7x puncte

categorie: Medicina

nota: 10.00

nivel: Facultate

Vor fi de asemenea consemnate manifestarile care au precedat debutul: traumatisme, infectii de focar, uretrite, prostatite, anexite, tulburari digestive.O valoare incontestabila pentru istoricul bolii o prezinta localizarea initiala a durerii (articulara, abarticulara sau periarticulara) insotita sau nu de tumefactii si impotenta functionala. Caracterul durerii poate furniza date care sa diferenti[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Nevralgia sciatica

Vor fi de asemenea consemnate manifestarile care au precedat debutul: traumatisme, infectii de focar, uretrite, prostatite, anexite, tulburari digestive.O valoare incontestabila pentru istoricul bolii o prezinta localizarea initiala a durerii (articulara, abarticulara sau periarticulara) insotita sau nu de tumefactii si impotenta functionala. Caracterul durerii poate furniza date care sa diferentieze procesul inflamator de cel degenerativ. Astfel durerea poate fi continua sau intermitenta avand un caracter fugar sau persistent; ea mai depinde de momentul aparitiei ei (noaptea sau ziua), modul cum e influentata de repaus sau de miscare.

O mentiune specifica se refera la unele malformatii congenitale ce pot determina modificari statice care constituie conditii favorabile in producerea manifestarilor reumatice ca: genu varum sau valgum, coxa vara sau valga, piciorul plat. Traumatismele recente ca si cele vechi pot constitui puncte de plecare ale afectiunilor degenerative sau pot declansa primele simptome ale unei boli inflamatoare reumatismale. Infectiile de focar, tulburarile endocrine-metabolice (insuficienta ovariana, hipo si hipertiroidism, hiperfunctia hipofizara, obezitatea) constituie factori favorizanti.

Din datele anamnezice subliniem valoarea factorilor reumatogeni corelati conditiilor de mediu, munca si viata, dintre care pot fi luati in consideratie: umiditatea si igrasia locuintei, imbracamintea necorespunzatoare, alimentatia deficitara sau dimpotriva supraalimentatia. In cadrul diferitelor profesiuni o importanta deosebita in aparitia sau declansarea unor boli reumatice are exercitarea muncii in conditii de micro si macroclimat nefavorabil la care se adauga pozitiile vicioase, obositoare, suprasolicitarea articulara, microtraumatismele profesionale.

Interogatoriul trebuie sa urmareasca unele afectiuni asociate (urinare, genitale) si sa obtina date referitoare la suferinta actuala insistand asupra modalitatii de debut si asupra cauzei declansante; la 20% dintre bolnavi pot fi identificate drept cauza traumatismele, la 50% durerile apar cu ocazia unui efort, a unei miscari gresite sau a unui traumatism indirect iar la restul de 30% durerile survin fara o cauza evidenta.
Trebuie precizate: caracterul durerii initiale, evolutia sa si influenta diferitelor tratamente.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.