Nevoile copilului-adolescentului infectat cu HIV

3x puncte

categorie: Medicina

nota: 9.86

nivel: Facultate

Protectia sociala adecvata presupune nevoia copilului de a beneficia de sprijin social si de legislatie care sa-i apere interesele. De multe ori parintii nu vorbesc cu nimeni despre problema lor, sau mai grav, nu o recunosc. Copilul infectat HIV are interesul ca familia sa sa lase deoparte orgoliul, razbunarea sau senzatia de neputinta si sa apeleze la serviciile sociale si medicale de specialitat[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Nevoile copilului-adolescentului infectat cu HIV

Protectia sociala adecvata presupune nevoia copilului de a beneficia de sprijin social si de legislatie care sa-i apere interesele. De multe ori parintii nu vorbesc cu nimeni despre problema lor, sau mai grav, nu o recunosc. Copilul infectat HIV are interesul ca familia sa sa lase deoparte orgoliul, razbunarea sau senzatia de neputinta si sa apeleze la serviciile sociale si medicale de specialitate, sa faca demersurile necesare in vederea obtinerii drepturilor legale.

Viata sociala a copilului - copilul are nevoie sa se simta acceptat de cei din jurul sau, are nevoie de comunicare si intelegere din partea familiei, prietenilor si a comunitatii in general, pentru a putea depasi situatiile de impas, cu atat mai mult cu cat boala de care sufera actioneaza in mod negativ asupra valorilor sale - frumusete, independenta si apartenenta la grup. Copilul seropozitiv HIV are dreptul si simte nevoia de a se implica in activitatea celor din jur, de a-si consuma energia intr-un mod constructiv si de a nu fi izolat.

Nevoia de a cunoaste si de a fi educat - scolarizarea are efecte benefice asupra starii de sanatate a oricarui copil, raspunzand dorintei lui de a fi la fel ca ceilalti copii, de a-si satisface curiozitatea. Marginalizarea copiilor seropozitivi din invatamantul de masa si orientarea lor catre invatamantul special este contrara intereselor lor si trebuie amanata atata timp cat starea de sanatate si capacitatea intelectuala permite frecventarea scolii normale.

Nevoia de a avea propria familie - specialistii sustin ca cel mai bun mediu de ingrijire al copilului este cel familial. Copilul are continuu nevoie de afectiune, stabilitate si protectie din partea unor persoane de referinta care pot fi parintii naturali, membri ai familiei largite sau familiile de ingrijire temporara.Ingrijire medicala adecvata - una dintre cele mai importante nevoi ale copilului seropozitiv HIV este de a avea acces la terapia anti HIV, chiar inainte de a se naste. Este in interesul viitorului copil ca mama lui - daca este infectata HIV - sa primeasca tratament inca din perioada de sarcina pentru a spori sansele lui de a se naste sanatos.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.