Neurotransmitatorul

3x puncte

categorie: Medicina

nota: 8.00

nivel: Facultate

In creier au fost identificati si receptori pentru unii neurohormoni, existind astfel posibilitatea eliberarii acestora in circulatia periferica prin bucle feedback. Receptorii au fost gasiti si la nivelul butonului presinaptic, care are rolul de a regla cantitatea de neurotransmitatori eliberata. Astfel, actiunea neurotransmitatorilor, considerata a fi de scurta durata, este modulata de catre alt[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Neurotransmitatorul

In creier au fost identificati si receptori pentru unii neurohormoni, existind astfel posibilitatea eliberarii acestora in circulatia periferica prin bucle feedback. Receptorii au fost gasiti si la nivelul butonului presinaptic, care are rolul de a regla cantitatea de neurotransmitatori eliberata. Astfel, actiunea neurotransmitatorilor, considerata a fi de scurta durata, este modulata de catre alte substante care se numesc neuromodulatori.

Acestia provoaca modificari de lunga durata ale tonusului sinaptic, modulind astfel mediul inconjurator in vederea actionarii altui neurotransmitator.
Prin urmare, utilizarea traditionala a structurilor anatomice ca unitati functionale nu a fost inlocuita, dar acelasi comportament se afla sub dependenta atit a unui substrat anatomic, cit si a unuia neurochimic. Creierul poseda neuroni si neurotransmitatori, astfel incit orice comportament are la baza componente anatomice si componente neurochimice.

Caile anatomice cerebrale interconectate sunt definite nu numai de structura lor anatomica, ci si de transmitatorii lor sinaptici. O anumita cale nervoasa inglobeaza mii de axoni ce pleaca de la nucleii trunchiului cerebral catre regiunile creierului anterior. In traiectul lor catre creierul anterior, acesti axoni emit diverse colaterale care se indreapta catre structurile vecine. Neuronii respectivi elibereaza acelasi neurotransmitator la fiecare din cele peste o mie de terminatii sinaptice.

Neurochimistii au descoperit ca toti neuronii ai caror corpuri celulare se aduna la un loc in trunchiul cerebral si ai caror axoni formeaza o anumita cale, utilizeaza acelasi neurotransmitator. Astfel se poate identifica un mare numar de cai neuronale ascendente formate din axoni care pornesc de la grupele celulare ale trunchiului cerebral si ajung la nivelul creierului anterior. Diferentierea cailor respective se bazeaza pe identificarea precisa a originii si terminarii lor, precum si pe stabilirea neurotransmitatorului pe care il folosesc.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.