Neuroleptice

3x puncte

categorie: Medicina

nota: 9.93

nivel: Facultate

. Iluziile patologice sunt perceptii anormale (deformate) ale realitatii. Acestea sunt considerate de bolnav ca fiind reale, desi contrazic realitatea obiectiva.
b. Halucinatiile sunt perceptii fara obiect (vizuale, auditive, tactile, etc.). Ideile delirante sunt caracterizate prin contrazicerea flagranta a realitatii obiective (idei de grandoare, de persecutie, de urmarire). Unele idei su[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Neuroleptice

. Iluziile patologice sunt perceptii anormale (deformate) ale realitatii. Acestea sunt considerate de bolnav ca fiind reale, desi contrazic realitatea obiectiva.
b. Halucinatiile sunt perceptii fara obiect (vizuale, auditive, tactile, etc.). Ideile delirante sunt caracterizate prin contrazicerea flagranta a realitatii obiective (idei de grandoare, de persecutie, de urmarire). Unele idei sunt uneori argumentate foarte logic (delir sistematizat) ajungandu-se la convingerea unor persoane sanatoase "delir a deux". Acest de tip de delir poate apare intre soti:

partenerul convins nu este influentat de tratamentul cu neuroleptice, deoarece medicamentele actioneaza numai asupra ideilor patologice.
Pacientul traieste in 2 lumi (cea reala si cea proprie) aflate in contradictie. Trecerea frecventa de la una la alta este stresanta, necesitand efort de adaptare. Dupa un timp, pacientul renunta la una din cele doua lumi (de cea reala de obicei) izolandu-se de societate i,z autism. In urma tratamentului cu neuroleptice, pacientul se poate reinsera in societate.

Delirul halucinant nesistematizat - delir cu argumentarea mai putin logica a ideilor schizofrenie.
Delirul sistematizat halucinator parafrenie.
Delirul sistematizat nehalucinator paranoia.
c. Catatonia - stare de imobilitate, ce apare in schizofrenie. Daca pacientului i se imprima o anume pozitie, acesta si-o mentine aparent fara efort: "perna psihica" - pacientul se aseaza in clinostatism si i se ridica capul, iar acesta ramane in aceasta pozitie ca si cum ar avea o perna sub cap.

3). Sindromul piramidal (sindromul hiperton-hiperkinetic). Neurolepticele produc o stare asemanatoare bolii Parkinson: rigiditate musculara cu lipsa supletei miscarilor si tremuraturi caracteristice ale membrelor. Uneori (mai ales la adolescenti), sindromul piramidal, se manifesta la nivelul capului si gatului prin grimase, extensia capului, ochi deviati in sus; acest grup de manifestari se numeste criza de plafonare. Aceste manifestari apar de la inceputul tratamentului, iar intensitatea lor este direct proportionala cu doza; dispar la oprirea tratamentului.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.