Network Centric Warfare

7x puncte

categorie: Diverse

nota: 9.92

nivel: Facultate

Entitatile spatiului de lupta au trei moduri functionale: sesizare, decizie, actiune. Gradul in care un mod functional va domina intr-un moment particular de timp va determina rolul entitatii in operatiunea militara. Entitatile care au ca functie primara sesizarea se numesc senzori. Senzori sunt toate entitatile care contribuie la culegerea de informatii, de la sateliti pana la ,,ochii de pe teren[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Network Centric Warfare

Entitatile spatiului de lupta au trei moduri functionale: sesizare, decizie, actiune. Gradul in care un mod functional va domina intr-un moment particular de timp va determina rolul entitatii in operatiunea militara. Entitatile care au ca functie primara sesizarea se numesc senzori. Senzori sunt toate entitatile care contribuie la culegerea de informatii, de la sateliti pana la ,,ochii de pe teren". Actorii sunt entitatile care au ca functie primara crearea de ,,valoare" sub forma "puterii de lupta" in spatiul de lupta.

Termenul ,,actori" implica ambele sensuri: traditional - letal si netraditional - nonletal. Punctele de decizie realizeaza o varietate de functii (de ex. luarea deciziilor de alocare a resurselor) si se gasesc la toate nivelele de organizare. Entitatile de lupta vor trebui sa se interconcteze cumva, dar modul in care ele sunt interconectate nu este predeterminat. mai mult, nu se doreste a se realiza un tip de conectivitate universal valabil in care de exemplu fiecare nod sa fie interconectat cu oricare alt nod, sau cu toate nodurile care asigura acelasi nivel al servicilor informatice.

NCW se bazeaza pe valorificarea proprietatii de impartasire a informatiei pentru a realiza sinergia si efectele colaborative; este putin probabil ca gradul potrivit (necesar) de interconectare sa fie realizat fara a avea un sistem de comunicatii de inalta performanta si capacitati de procesare a informatiei care sa asigure accesul potrivit la sursele de informatii. Nu este greu de inteles un spatiu de lupta cu 3 astfel de entitati. oricine poate realiza ca aceste entitati pot fi amplasate in locatii fixe sau mobile pe campul de lupta si ca pot exista o mare varietate de senzori.

Mai mult, se poate intelege cu usurinta ca notiunile atasate acestor entitati pot avea in fapt o functionalitate mult mai complexa (de ex. pot realiza actiuni de sesizare si actiune in acelasi timp). Dificultatea pare a fi in a intelege natura legaturilor care apar intre aceste entitati si in aprecierea puterii de lupta asociate conceptului NCW datorat realizarii acetor actiuni.Imprastierea informatiei nu inseamna ca aceasta va fi disponibila gratuit pentru toti. Va trebui sa existe posibilitatea de acces la informatie pentru toti cei care au nevoie de ea si care au dreptul sa o acceseze.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Diverse

CAUTA REFERAT

TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.