Nervozitate a picioarelor

3x puncte

categorie: Medicina

nota: 9.88

nivel: Facultate

Daca aveti sindromul picioarelor nervoase, nu sunt motive de ingrijorare, cu exceptia somnului care uneori va lipseste.
Dar prima data cand aveti aceste simptome -- senzatii accentuate de tremor in picioare, mai ales noaptea -- mergeti la medic. Simptomele sinAZdromului picioarelor nervoase pot fi semne de avertisment ale unei boli seAZvere, precum o boala de plamani, de rinichi, diabet, bo[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Nervozitate a picioarelor

Daca aveti sindromul picioarelor nervoase, nu sunt motive de ingrijorare, cu exceptia somnului care uneori va lipseste.
Dar prima data cand aveti aceste simptome -- senzatii accentuate de tremor in picioare, mai ales noaptea -- mergeti la medic. Simptomele sinAZdromului picioarelor nervoase pot fi semne de avertisment ale unei boli seAZvere, precum o boala de plamani, de rinichi, diabet, boala Parkinson si mulAZte alte afectiuni neurologice. SPN poate fi asociat si cu apneea de somn si cu narcolepsia, ca si cu tratamentul cu unele antidepresive si tranchilizante maAZjore folosite in anumite boli psihice.

Pentru a va asigura in privinta starii de sanatate, asteptati diagnosticul medicului. Daca tremorul picioarelor va tine treaz noaptea si remediile naAZturale nu au nici un efect, medicul va gasi medicamentul adecvat.Evitati somniferele. Pe termen scurt somniferele pot aduce beneficii, dar multe persoane vor dezolta destul de repede toleranta si astfel se trezesc cu 2 probleme: sindromul picioarelor nervoase si dependenta de medicamente, spune dr. Stern.
Nu inlocuiti sedativele cu alcool. Si in acest caz va creati o dubla probleAZma, spune dr. Stern.

Renuntati la cafea. Unele studii au aratat o legatura reala intre usurarea simptomelor sindromului picioarelor nervoase si sistarea consumului de coAZfeina, spune neurologul Ronald Pfeiffer.
Evitati medicamentele pentru raceala si sinuzita. Si ele pot accentua simptomele.Renuntati la fumat. Nu e sigur ca fumatul in sine produce sindromul piAZcioarelor nervoase, insa fumatorii sunt mult mai predispusi decat nefumatoAZrii la SPN.Evitati frigul. Mai multe studii au aratat ca expunerea prelungita la frig poate cauza sindromul picioarelor nervoase.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT

TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.