Negocierea si negociatorul

7x puncte

categorie: Management

nota: 10.00

nivel: Liceu

Negocierea perfecta trateaza tehnica de negociere care se poate folosi pentru optine ceea ce vrei; deci prezinta cele patru faze care se aplica tuturor negociatorilor, indiferent de cei implicati, de interesele pe care le servesc, cultura si personalitatea negociatorilor, problemele in discutie, locul sau circumstantele desfasurarii negocierii. Toate negocierile oricare ar fi numerice, is[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Negocierea si negociatorul

Negocierea perfecta trateaza tehnica de negociere care se poate folosi pentru optine ceea ce vrei; deci prezinta cele patru faze care se aplica tuturor negociatorilor, indiferent de cei implicati, de interesele pe care le servesc, cultura si personalitatea negociatorilor, problemele in discutie, locul sau circumstantele desfasurarii negocierii. Toate negocierile oricare ar fi numerice, istorice, financiare, culturale sau contextuale pot fi analizate prin prisma urmatoarelor patru faze ale negocierii:
a). Pregatirea trebuie sa hotarasti ce vrei si sa-ti faci o evaluare a dorintelor tale.

Pregatirea sau lipsa de pregatire devine vizibila odata cu avansarea in negocieri deoarece lipsa de pregatire devine eficienta celalalt negociator se v-a simti mai puternic pe pozitie, devenind mai increzator si v-a tine mai mult la propriile cerinte, in special daca intrevederea poate fi reprogramata pentru ca celalalt sa se poata pregati corespunzator, iar o pregatire constructiva este intotdeauna vizibil. In faza de pregatire decidem sau confirmam ceea ce vrem sa obtinem, ceea ce vrem sa se intample ca rezultat al acestei negocieri. In urma expunerii principalei noasrte pareri si obiective in curs trebuie luate in consederare si obiectivele celelaltei parti si metoda folosita pentru realizarea lor.

De obicei este dificil sa deducem obiectivele celuilalt negociator si sa-i intuiesti prioritatile mai ales ca poate fi in interesul lui sa-si ascunda adevaratele prioritati si sa te convinga de faptul ca cererile sale sunt toate la fel de importante. De obicei ar trebui alcatuita o lista si o ordine a prioritatii doritelor tale apreciindu-le prin orice tip de gradatie o importanta pe care o doresti, cum ar fi importanta mare, medie sau scazuta.Momentul in care intri depinde de circumstante si de ceea ce crezi ca vei putea apara in mod credibil.

Daca esti sigur ca ai multe obiective pastrate, punctul tau de intrare poate fi relativ ambitios, iar punctul de iesire poate fi oarecum apropiat de locul in care ai intrat. Negociatorul care nu este sigur pe fortele sale sau daca este convins ca ar putea atinge posibilele alternative este foarete posibil ca va intra ,,usor'' si va trebui sa se pregateasca sa iasa la fel de usor decat ar dori.
b). Dezbaterea este cea mai comuna forma de infractiune intr-o negociere, acoperind aproximativ 80% din timpul negocierii.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Management

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.