Negocierea comerciala

7x puncte

categorie: Economie

nota: 10.00

nivel: Facultate

Pe de alta parte, numarul mare si complexitatea ridicata a politicilor pe care le presupun afacerile economice internationale, mobilitatea mediului tehnic si cea a celui social - economic care frizeaza in mod curent instabilitatea cu riscuri formidabile, necesita in mod obiectiv cunostinte temeinice de specialitate, cerinte si reguli clare de pregatire si desfasurare a tratativelor, de luare a dec[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Negocierea comerciala

Pe de alta parte, numarul mare si complexitatea ridicata a politicilor pe care le presupun afacerile economice internationale, mobilitatea mediului tehnic si cea a celui social - economic care frizeaza in mod curent instabilitatea cu riscuri formidabile, necesita in mod obiectiv cunostinte temeinice de specialitate, cerinte si reguli clare de pregatire si desfasurare a tratativelor, de luare a deciziilor. Cu alte cuvinte, in epoca pe care o parcurgem, s-a format in mod cert un set de instrumente si metode care stau la baza pregatirii si desfasurarii negocierii, aceasta a devenit o stiinta.

In special in ultimele trei decenii, cercetatorii au devenit extrem de preocupati de acest subiect abordandu-l din diverse puncte de vedere ca urmare complexitatii si diversitatii sale. Seriozitatea cu care trebuie privita negocierea ca proces si dobandirea abilitatilor de a corespunde ca individ cerintelor sale, isi gasesc expresia in aprecierea lui W. Zartman, unul dintre cei mai de seama specialisti in domeniu, care considera ca "epoca noastra este cea a negocierilor" (The 50 percent solution, 1976) .

n acelasi timp, alti autori remarca faptul ca negocierea a existat din totdeauna fiind la fel de veche ca si omenirea, si constituind ,,articulatia unei enorme varietati de activitati" , ( A. Strauss, Negotiations, 1978) trezind mirarea ca un asemenea subiect nu a fost abordat de cercetatori cu mult inainte.
Circumstantele ce determina necesitatea unei negocieri sunt extrem de diverse si numeroase.

Incercand sa raspunda de ce negocierea este necesara si se manifesta in viata individului inca de la nastere, H. Calero (Winning the Negotiations, 1979) evoca: ,,pentru ca exista o problema, pentru ca este necesara explorarea unei situatii, a unei virtualitati, pentru ca este nevoie sa te aliezi contra unui tert, pentru ca trebuie sa influentezi, sa convingi sau sa motivezi un interlocutor, pentru ca trebuie sa initiezi, sa adaptezi, sa continui si in final sa pui capat unei relatii, pentru ca e nevoie de un intermediar... etc. ".
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Economie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.