Necestitatea dezvoltarii turismului rural si perspectivele integrarii acestuia pe piata turistica europeana

3x puncte

categorie: Management

nota: 9.76

nivel: Facultate

Constituit, in principal, din prestatii de servicii, turismul reprezinta astazi una componentele esentiale din sectorul tertiar.
Apartenenta turismului la sectorul serviciilor deriva din modul de realizare a unora din trasaturile sale definitorii ca mobilitate, dinamism sau capacitate de adaptare la exigentele fiecarui turist, precum si din particularitatile produsului turistic, deoarece ac[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Necestitatea dezvoltarii turismului rural si perspectivele integrarii acestuia pe piata turistica europeana

Constituit, in principal, din prestatii de servicii, turismul reprezinta astazi una componentele esentiale din sectorul tertiar.
Apartenenta turismului la sectorul serviciilor deriva din modul de realizare a unora din trasaturile sale definitorii ca mobilitate, dinamism sau capacitate de adaptare la exigentele fiecarui turist, precum si din particularitatile produsului turistic, deoarece acesta este rezultatul unei armonioase combinari de servicii carora le corespund trasaturi specifice si mecanisme proprii de utilizare.

De asemenea, in Nomenclatorul ramurilor economiei nationale, sunt incluse alaturi de alte servicii si cele ale turismului intern si international, de agrement, de cazare, de transport si alimentatie publica, evidentiind astfel existenta turismului ca o componenta distincta in cadrul sectorului tertiar, activitatile sale caracterizandu-se prin legitati neintalnite la alte ramuri componente ale tertiarului.

Satisfacerea nevoilor turistilor, a unor segmente sociale largi, genereaza un ansamblu de procese si relatii care imprima turismului trasaturile unui domeniu distinct de activitate care trebuie permanent adaptat schimbarilor vietii economico-sociale, in stransa corelatie cu celelalte domenii ale economiei, gratie complexitatii si dinamismului acestui fenomen tot mai specific civilizatiei moderne.

Subprodusele turistice cum sunt cazarea, transportul, masa, agrementul, etc. componente ale produsului turistic complex sunt complementare serviciului turistic, reprezentand astfel o parte din serviciile unei economii. Ele sunt rezultatul unor domenii distincte, foarte bine conturate, care exista independent de activitatea turistica, dar cu posibilitati reale de intrepatrundere a activitatilor specifice cu cele turistice.

Turismul, ca activitate economica, include o diversitate de servicii care deriva din cele primordiale: de informare, plasare a calatoriilor turistice, cazare, desfacere a preparatelor culinare, a bauturilor alcoolice sau a celor racoritoare, tratamente oferite de diferite statiuni, precum si de agrement si divertisment.

Cererea turistica este satisfacuta si prin imbinarea armonioasa si complexa a actiunilor altor ramuri de activitate, cum sunt: constructiile, industria energiei electrice si termice, a constructiilor de masini, electrotehnica si electronica, a lemnului, textila, sau agricultura, transporturile, comertul, comunicatiile, cultura, asistenta medicala etc.Calitatea superioara a elementelor ce alcatuiesc produsul turistic il influenteaza in sens pozitiv, acesta la randul lui declansand un val de actiuni conjugate asupra celorlalte cu care intra in contact pe parcursul derularii activitatilor turistice sau a celor care depind de rezultatul acestor activitati.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Management

CAUTA REFERAT

TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.