Necesarul de vitamine specific fiecaruia

3x puncte

categorie: Medicina

nota: 9.89

nivel: Facultate

Se recomanda aceleasi suplimente ca mai sus, plus doze majorate de vitamine A, B6, B12 si C. Trupul si pruncul dumneavoastra au nevoie de cea mai buna hrana pe care le-o puteti oferi.ALERGATORI (SPRINTERI, FONDISTI, SEMI-- FONDISTI) in timpul primelor cincisprezece -- douazeci de minute de alergare se consuma aproape numai glucoza; dupa aceea incepe consumarea lipidelor (grasimi) pentru obtinerea [...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Necesarul de vitamine specific fiecaruia

Se recomanda aceleasi suplimente ca mai sus, plus doze majorate de vitamine A, B6, B12 si C. Trupul si pruncul dumneavoastra au nevoie de cea mai buna hrana pe care le-o puteti oferi.ALERGATORI (SPRINTERI, FONDISTI, SEMI-- FONDISTI) in timpul primelor cincisprezece -- douazeci de minute de alergare se consuma aproape numai glucoza; dupa aceea incepe consumarea lipidelor (grasimi) pentru obtinerea energiei (in acest proces se formeaza Biblia Vitaminelor
167
in organism un compus numit acetil-coenzima A). Daca in corp sunt prezente numai grasimi de origine animala, producerea acestui compus decurge lent si energia eliberata este insuficienta; daca sunt prezente grasimi polinesaturate, acetil-coenzima A se formeaza cu viteza mare. De aceea, sporiti cantitatea de grasimi polinesaturate ingerata (seminte, alune) si de antioxidanti (vitaminele A, C, E) pentru a evita formarea de radicali liberi.

Mesele luate pe fuga, "sarituri" peste micul dejun si odihna insufiAZcienta, iata modul de viata caracteristic majoritatii studentilor. Si, de parca toate acestea nu ar fi fost suficiente, meniurile studentilor constau, in cea mai mare parte, din carbohidrati si polizaharide de tipul amidonului. Daca faceti parte din aceasta categorie, tineti seama ca toti factorii mentionati mai sus, plus stresul constant, isi pun amprenta asupra sanatatii dumneavoastra.

Un bun regim nutritional poate fi urmatorul:Cerintele nutritionale ale persoanelor varstnice difera mult, in functie de individ. Ca regula generala, daca ati depasit varsta de saizeci si cinci de ani, aveti nevoie de suplimente minerale -- in mod special calciu, magneziu si fier--ca si de suplimente vitaminice, de exemplu vitaminele B complex si C. Vitamina E poate ameliora proasta circulatie a sangelui, care este adesea responsabila pentru crampele musculare.

Si nu uitati fibrele! Daca mestecatul lor este o problema pentru dumneavoastra, alimentele cu continut ridicat de fibre pot fi maruntite pana la dimensiuni convenabile, pastrandu-si toate calitatile. De asemenea, este bine sa lasati dulciurile la o parte; riscul de diabet zaharat se mareste odata cu varsta. Iata in continuare un regim indicat in astfel de cazuri:
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.