Neamul Romanesc

3x puncte

categorie: Istorie

nota: 9.30

nivel: Gimnaziu

Dar ce manifesta cultura Romaneasca? Merita ea tot respecul , sau e pur si simplu o amprenta lasata in istorie. Nu! Romanii au fost mereu demni de natiunea , tara , cultura sa. Am rezistat in fata Otomanilor , Habsburgilor , apoi si doctrinelor bolnave leniniste . Mereu traiam in spirit national si cu dorinta de a fi , de a fi roman , caci "cultura nu este urmarea a scolii , ci a dorintei de o via[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Neamul Romanesc

Dar ce manifesta cultura Romaneasca? Merita ea tot respecul , sau e pur si simplu o amprenta lasata in istorie. Nu! Romanii au fost mereu demni de natiunea , tara , cultura sa. Am rezistat in fata Otomanilor , Habsburgilor , apoi si doctrinelor bolnave leniniste . Mereu traiam in spirit national si cu dorinta de a fi , de a fi roman , caci "cultura nu este urmarea a scolii , ci a dorintei de o viata de a o dobindi" (A. Einstein).

Insa in Basarabia , se mai simte pulsul comunist , dar care usor dispare si in urma caruia revin la viata lucruri majore , care darima toate hotarele fabricate de mina rosie a raufacatorilor. Dar cind intre un singur popor exista hotare , sufera limba , traditiile , obiceiurile , sufera oamenii si totul ce intelegim prin cultura. Avem nevoie de o revolutie culturala , care e menita sa schimbe constiinta noastra imbatrinita sau chiar uzata.

Avem nevoie de o reinovare a intelectului , a ratiunii , a conceptiilor ... care au termen de valabilitate de mult expirat. Oricine ar trebui sa-si cunoasca trecutul , adica cultura neamului sau , pentru a nu promova o societate bolnava , care-si neaga originile , miile de ani de istorie , fara a se gindi ce sacrificiu sta la baza acestei istorii , caci "nu poate o natiune avansa fara istorie si cultura , defapt e ca o casa fara temelie."(Rita Drumes)
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Istorie

CAUTA REFERAT

TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.