Neamul

7x puncte

categorie: Stiinte Politice

nota: 10.00

nivel: Facultate

"Deplasarea centrului de greutate al neamului din lumea materiala in viata spirituala impune o schimbare profunda in comportamentul sau istoric. Adevarata lupta a unui neam nu se desfasoara pe campurile de bataie ci inlautrul constiintei sale. Factorul caruia trebuie sa i se acorde o speciala ingrijire este energia lui spirituala. Planul sau concret de manifestare nu-i decat proiectia planului sp[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Neamul

"Deplasarea centrului de greutate al neamului din lumea materiala in viata spirituala impune o schimbare profunda in comportamentul sau istoric. Adevarata lupta a unui neam nu se desfasoara pe campurile de bataie ci inlautrul constiintei sale. Factorul caruia trebuie sa i se acorde o speciala ingrijire este energia lui spirituala. Planul sau concret de manifestare nu-i decat proiectia planului spiritual de traire. Istoria unui neam devine expresia unui proces de desavarsire interioara a fiintei sale" .

Caracterul profund crestin cel putin in ceea ce priveste persoana , neamul si statul este o particularitate proprie doctrinei Miscarii Legionare. Din Acest punct de vedere unicitatea doctrinei Miscarii Legionare in esichierul politic romanesc nu mai trebuie sa fie subliniata "Neamurile sunt inzestrate de Dumenzeu cu un suflet colectiv, iar persoanlitatea lor istorica nu-i decat manifestarea acestui suflet intr-o forma perceptibila. Un neam va straluci cu atat mai puternic in lume cu cat energia lui spirituala care-i vine de la Dumnezeu va fi mai larg reprezentata in tot ceea ce intreprinde.

Neamurile trebuie sa se afirme in cadrul si in slujba legilor Dumnezeirii adica in existenta lor istorica trebuie sa se straduiasca sa implineasca planurile Divinitatii".
Daca au existat si vor exista fara indoiala neamuri sterse din istorie care si-au adus contributia la dezvoltarea civilizatiei umane dar cu toate acestea valorile create de ele , limba, cultura, traditii si chiar realizari tehnice au devenit pentru generatiile contemporane redescoperite sau chiar disparute.

Explicatiile sunt multiple , dar una dintre ele se regaseste in aceasta problematica ridicata de doctrina Miscarii Legionare. Neamurile, civilizatiile respective nu au mers in sensul implinirii planurilor lui Dumnezeu. Ele au fost "scuipate" din gura lui. Inaintarea prin istorie a neamului respectiv a fost distorsionata prin sedimentarea tuturor impuritatilor si necuratiilor , aduse de neamurile necreatoare de valori materiale dar mai ales spirituale cu care neamul respectiv a venit in contact, din motive mai mult sau mai putin voluntare, dar mai ales din trairea fals crestina.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Stiinte Politice

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.