Natura riscului

7x puncte

categorie: Economie

nota: 10.00

nivel: Facultate

In cele ce urmeaza, vom ilustra aceasta afirmatie cu cateva exemple pe care le-am cules fara multa dificultate din relatarile agentiilor internationale de presa sau din editiile online ale unor publicatii prestigioase. Vesti precum cele prezentate mai jos au ajuns sa faca parte (in mare masura, dupa cum am spus, datorita mijloacelor de informare in masa) din obisnuinta vietii noastre cotidiene; o [...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Natura riscului

In cele ce urmeaza, vom ilustra aceasta afirmatie cu cateva exemple pe care le-am cules fara multa dificultate din relatarile agentiilor internationale de presa sau din editiile online ale unor publicatii prestigioase. Vesti precum cele prezentate mai jos au ajuns sa faca parte (in mare masura, dupa cum am spus, datorita mijloacelor de informare in masa) din obisnuinta vietii noastre cotidiene; o zi in care sa nu auzim nici o stire proasta ni s-ar parea anormala.

"Cinci oameni au fost raniti, dintre care doi grav, de explozia unui solvent la depozitele producatorului de medicamente Pfizer din Groton, Connecticut. Politia a declarat ca explozia, foarte puternica, s-a produs in jurul orei opt dimineata si a fost urmata de un incendiu. Depozitul si cladirile din jur au fost evacuate, iar drumurile catre campusul intreprinderii au fost blocate timp de trei ore, pana la stingerea incendiului." (New York Times, 26.06.2002)

"Valoarea monedei venezuelene, bolivarul, a scazut cu mai mult de 28 de centi in raport cu dolarul american pe perioada celor opt saptamani de greva generala, iar rezervele valutare ale tarii s-au micsorat de la inceputul crizei. Greva a dus de asemenea la scaderea productiei de petrol a celui de-al cincilea exportator din lume la numai o fractiune din nivelul sau normal." (The Globe and Mail, 23.01.2003)

"Autoritatile din Bangladesh au declarat ca peste 700000 de oameni au suferit efectele inundatiei datorate celui mai puternic muson din ultimii 100 de ani. Oamenii ramasi fara locuinte sunt adapostiti in 583 de tabere de sinistrati, iar rapoartele neoficiale indica 110 morti. De asemenea, o buna parte din statul indian Bengalul de Vest este acoperit de ape; rapoartele neoficiale indica 1020 de morti" (France Presse, 05.10.2000)

"Potrivit guvernatorului Bancii Canadei, David Dodge, inflatia nu va urca la nivelul ridicat prognozat de banca centrala, datorita scaderii pretului energiei. Desi inflatia nu va atinge 4% in acest an, dl. Dodge a reluat mesajul pe care il repeta de cateva luni: ratele dobanzilor vor trebui sa creasca. [...] A Vom fi nevoiti sa renuntam la o serie de stimulente monetare, pana cand economia va reveni la intregul sau potential A>>, a spus dl. Dodge in cadrul unui discurs tinut la Camera de Comert din Calgary." (The Globe and Mail, 18.11.2002)
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Economie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.