Nato

3x puncte

categorie: Stiinte Politice

nota: 9.83

nivel: Facultate

Consiliul reprezinta institutia cu cele mai importante prerogative care se pronunta asupra strategiei organizatiei si adopta decizii in toate domeniile de activitate. Consiliul decide in una limitate fiind asistat de numeroase comitete si grupuri de experti. Comitetele si grupurile de experti sunt formatiuni politice in probleme politice ,economice,de informare ,etc. Consiliul se reuneste de 2 or[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Nato

Consiliul reprezinta institutia cu cele mai importante prerogative care se pronunta asupra strategiei organizatiei si adopta decizii in toate domeniile de activitate. Consiliul decide in una limitate fiind asistat de numeroase comitete si grupuri de experti. Comitetele si grupurile de experti sunt formatiuni politice in probleme politice ,economice,de informare ,etc. Consiliul se reuneste de 2 ori pe an la nivelul ministrilor ,afacerilor externe ,apararii sau finantelor si saptamanal la nivelul reprezentantilor permanenti.

Ca exceptii lucrarile consiliului s-au desfasurat in sefii de state sau de guverne in decembrie 1957 iunie 1974 si decembrie 2006.
Pentru a clarifica chestiuni politice :sensibile sau delicate.
Secretariatul general: In acest sens suntem in prezenta unei functii politice deosebit de importanta avand in vedere atributiile secretariatului general de a prezida Consiliul NATO si de a prezenta organizatiei in exterior. Secretariatul general aduce diverse probleme in atentia Consiliului spre decizie si discutie ,promoveaza discutarea si coordoneaza desfasurarea uniunilor ale canului intercontinental.

In conflictele dintre statele membre secretariatul general poate asigura bunele sale oficii pentru gasirea unei solutii .
Adunarea Parlamentului a Atlanticului de Nord coordoneaza permitand din statele membre asupra obiectivelor gestionate.
Comitetul militar :Norflok,Nothwolk,Washington.
Organizatiile tratatului Atlanticului de Nord dispune de un tratat major ,oragan care asigura instruirea la nivel superior precum si standardizarea atlantica .Euro grupul -1968 si care cuprinde toate statele membre mai putin Franta,Portugalia,Islanda
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Stiinte Politice

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.