Nasterea in prezentatie pelvina

3x puncte

categorie: Medicina

nota: 9.60

nivel: Facultate

Gravida, "viitoarea mama" are un fond afectiv mai labil, este usor impresionabila, mai emotiva decat inainte de sarcina. Viitoarea mama trebuie, sa stie ca sarcina si nasterea sunt fenomene fiziologice si ca in conditiile unei supravegheri atente, printr-o stransa colaborare cu personalul medico sanitar, riscurile sunt eliminate.Deci cea mai nobila menire a omului este aceea de a da viata finite p[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Nasterea in prezentatie pelvina

Gravida, "viitoarea mama" are un fond afectiv mai labil, este usor impresionabila, mai emotiva decat inainte de sarcina. Viitoarea mama trebuie, sa stie ca sarcina si nasterea sunt fenomene fiziologice si ca in conditiile unei supravegheri atente, printr-o stransa colaborare cu personalul medico sanitar, riscurile sunt eliminate.Deci cea mai nobila menire a omului este aceea de a da viata finite prin fiinta.

Obstretica - Ginecologia este o disciplina medicala care studiaza morfofiziologia normal si patologica a organelor genitate feminine, procesele biologice din timpul reproducerii, si asigura profilaxia si terapia starilor patologice ale sferei genitale.In Alexandria se infiinteaza prima universitate din lume, apar savantii ilustri ca HERAFILL din CALCEDON si ERASISTRAT din CHIOS. Ei realizeaza disectia pe cadaver umane, descoperirile anatomice constituind o baya a educatiei medicale.

Epoca lui HIPOCRATE adduce noi notiuni in obstretica prin " Corpus Hipocraticum ". La Roma, Soranus din Efes este fondatorul obstreticii si ginecologiei.In secolele urmatoare, obstretica si ginecologia se dezvolta intens datorita datelor oferite de: Fallopio, Vesale, Eusctachio, Harwey.Apar medici ca Mauriceau, care in 1630 infinteaza prima maternitate din lume pe langa spitalul "Hotel Dieu" din Paris.

Pana la aparitia antisepsiei si asepsiei din chirurgie, obstretica era dominate de arta obstreticala, al carei scop era extragerea pe cai natural a fatului.Concomitent apare instrumental obstretical forcepsul, pensa extractoare pentru fatul viu si embriotomia, operatie ce scoate fatul sacrificandu-l.

Prezentatia in care fatul ia contact cu stramtoarea superioara, se angajeaza, coboara, se degajeaza cu pelvisul si membrele inferioare, defineste prezentatia pelvina.Este o nastere longitudinala, in care nasterea se produce de obicei spontan. Ea poate fi: primitiva si secundara.Primitiva- cand asezarea inintiala, obijnuita a fatului se continua si dupa luna a VII a de gestatie, pana in momentul final al nasterii.

Secundara - cand dintr-o pozitie oblica, prin verticalizare, polul pelvin al fatului ia integral raport cu aria stramtorii superioare.
Clasificarea nasterii pelvine
Se clasifica in : prezentatie pelvina completa, prezentatie pelvina decompleta.Prezentatia pelvina completa - pelvisul se prezinta impreuna cu membrele inferioare, gambele flectate si incruciste pe coapse, iar acestea flectate pe bazin.

Prezentatia pelvina decompleta prezinta 3 moduri: modul feselor, modul genunchilor, modul picioarelor.In modul feselor coapsele sunt flectate pe abdomen, gambele sunt extinse pe coapse si ajung in dreptul toaracelui ( membrele inferioare sunt ridicate in atela in fata trunchiului ).In modul genunchilor, coapsele sunt extinse fata de abdomen, iar gambele flectate pe coapse, fatul se prezinta cu genunchii.
In modul picioarelor, membrele inferioare sunt complet intinse, fatul sta in picioare in cavitatea uterina si piciarele fatului se angajeaza primele.Modul genunchilor si modul picioarelor se intalnesc rar.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.