Napoleon Bonaparte

1x punct

categorie: Romana

nota: 10.00

nivel: Facultate

In 1798 Bonaparte incearca sa taie legatura Angliei cu India cucerind Egiptul,armata franceza iese invingatoare dar Napoleon nu poate evita distrugerea flotei franceze de catre Amiralul Nelson la Abukir.
Acesta revine in Franta fiind proclamat salvatorul natiunii si se pregateste sa dea o lovitura de stat pt. A ajunge la putere.La 18 Brumar99 noiembrie01799 Bonaparte a primit titlul de Prim[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Napoleon Bonaparte

In 1798 Bonaparte incearca sa taie legatura Angliei cu India cucerind Egiptul,armata franceza iese invingatoare dar Napoleon nu poate evita distrugerea flotei franceze de catre Amiralul Nelson la Abukir.
Acesta revine in Franta fiind proclamat salvatorul natiunii si se pregateste sa dea o lovitura de stat pt. A ajunge la putere.La 18 Brumar99 noiembrie01799 Bonaparte a primit titlul de Prim Consul prezentanduse in fata celor doua adunari care au fost silite sa incredinteze puterea unui consulat.

Ca prime ordine acesta a : anulat legile impotriva emigrantilor, relanseaza comertul si industria franceza, creza "Legiunea de onoare" si a oferit revolutionarilor republicani care au trecut de partea lui functi si titluri bine platite.Napoleon Bonaparte negociaza cu papa Pius al-VII-lea un compromis numit "Concordatul" prin care se recunostea religia catolica fiind proclamata religie de stat.

In 1800 conduce trupele prin o trecatoare inzapezita peste Alpi.La 14 iubie ii infrange din nou pe ausrieci la Marengo.In 1802 se semneaza pace cu Anglia care a durat doar un an engleji declarand razboi din nou.Acesta publica in 1804" Codul cicil".Este numit imparat in 1804 fiind cunoscut sub numele de Napoleon I.Pe timpul gloriei lui Napoleon armata franceza numara un milion de soldati toti intre 20-25 ani.Tineri din familile bogate puteau sa plateasca pe altcineva sa faca armata in locul lor.

Se face o alianta europeana de inabusirea Frantei participand 5 mari puteri europene:Anglia,Austria,Rusia si Prusia(respectiv Germania).
La 21 octombrie 1805 amiralul Nelson distruge din nou flota franceza la Trafalgar in largul coastelor Spaniole astfel Marea Britanie isi pastreaza suprematia maritima, dar armata franceza de uscat obtine victori mari la Austerliz si Ulm in 1805, la Jena in 1806, la Eylau si Friedland in 1807 si la Wagram in 1809.Pentru a opri aprovizionare Angliei cu marfuri la 21 octombrie 1806 organizeaza "Blocada Continentala".In 1807 incheie pacea cu tarul Rusiei,Alexandru. In 1808 cucereste Spania si Portugalia.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Romana

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.