Muscaturi zgarieturi si intepaturi

5x puncte

categorie: Medicina

nota: 9.93

nivel: Facultate

Daca va petreceti seara in aer liber, purtati haine deschise la culoare sau cenusii, maneci lungi, pantaloni lungi si evitati parfumurile puternice, va sfatuieste medicul de familie Stephen Amiel. in dormitor pulverizati un inAZsecticid contra mustelor sau folositi pastile insecticide, inchideti ferestrele si usa si stingeti lumina daca nu stati in incapere. La intoarcere, daca nu aveti perdele de[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Muscaturi zgarieturi si intepaturi

Daca va petreceti seara in aer liber, purtati haine deschise la culoare sau cenusii, maneci lungi, pantaloni lungi si evitati parfumurile puternice, va sfatuieste medicul de familie Stephen Amiel. in dormitor pulverizati un inAZsecticid contra mustelor sau folositi pastile insecticide, inchideti ferestrele si usa si stingeti lumina daca nu stati in incapere. La intoarcere, daca nu aveti perdele de protectie contra tantarilor, deschideti ferestrele pe intuneric si trageti perdelele inainte de a aprinde lumina, ca sa nu atrageti insectele zburatoare.

Lumanarile cu ulei de citronella si spiralele antitantari sunt utiAZle in aer liber, in zonele puternic invadate de tantari sau daca sunteti deoseAZbit de sensibil la muscaturile lor, instalati la ferestre o plasa protectoare imAZpregnata cu DEET (N, N-dietil-m-toluamida). Puteti evita o muscatura din capul locului, folosind urmatoarele metode care sunt de natura sa indeparAZteze tantarii. DEET. Dr Frazier recomanda orice preparat continand aceasta substanAZta chimica cu miros neplacut.

Aplicati preparatul doar pe pielea expusa, insa cu grija in jurul ochilor -- poate provoca usturimi cumplite daca transpiratia intra in ochi. Pe sub imbracaminte nu folositi nici un fel de preparat care respinge insectele. Si asigurati-va ca preparatele destinate
Orice muscatura poate duce la complicatii. Fiti prevazator in privinta acesAZtor probleme potentiale.Infectie. Examinati-va plaga periodic. Daca devine rosie, dureroasa sau fierbinte, probabil ca s-a infectat. Cereti ajutor profesionist.

Rable. Indiferent unde va aflati, fiti precaut in ce priveste rabia (turbarea), al carei virus poate fi transmis de orice animal cu sange cald. Daca ati fost muscat, prezentati-va de urgenta la medic pentru tratament antirabic. OdaAZta aparute simptomele bolii, situatia este fatala. Malarie. Calatorii intorsi dintr-o zona cu paludism (malarie) si care acuAZza simptome asemanatoare gripei -- durere de cap, febra mare, frisoane, transpiratii si dureri musculare -- ar trebui sa se prezinte la medic cat mai repede posibil si sa-i mentioneze traseul calatoriei.

Unora dintre cele mai periculoase forme ale malariei le trebuie l an pentru a evidentia simptomeAZle, indeosebi in cazul persoanelor care au facut o oarecare profilaxie antipa-ludica.
Boala Lyme. Primele semne ale bolii Lyme sunt adesea o eruptie caracAZteristica si o temperatura ridicata. Timpul dintre muscatura capusei si prima manifestare a simptomelor este de obicei de 7-14 zile, dar se poate intamAZpla sa fie si doar de 3 zile ori sa se lungeasca pana la l luna.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.