Murmurul vezicular

3x puncte

categorie: Medicina

nota: 10.00

nivel: Facultate

Scaderea intensitatii si abolirea murmurului vezicular se intalnesc in : obstructii bronsice, hiperaeratie pulmonara, ingrosarea pleurei si a peretelui toracic prin edem, prezenta de lichid la nivelul pleural.
Modificarile expirului pot fi : alungirea sa (in BPOC, emfizem, dispnee astmatica) si respiratia sacadata, care arata o jena datorita unei obstructii incomplete, unei dureri sau unei [...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Murmurul vezicular

Scaderea intensitatii si abolirea murmurului vezicular se intalnesc in : obstructii bronsice, hiperaeratie pulmonara, ingrosarea pleurei si a peretelui toracic prin edem, prezenta de lichid la nivelul pleural.
Modificarile expirului pot fi : alungirea sa (in BPOC, emfizem, dispnee astmatica) si respiratia sacadata, care arata o jena datorita unei obstructii incomplete, unei dureri sau unei aderente.

Abolirea murmurului poate sa fie urmata de liniste respiratorie (in obstructii complete : atelectazie completa, pneumotorax total, pahipleurite importante, pleurezii si edeme parietale) sau poate fi inlocuit cu alt zgomot, reprezentat de suflul tubar care se mai numeste si respiratie bronsica.Aparitia acestui zgomot patologic se observa in condensarea produsa de fibroza pulmonara, infarctul pulmonar sau tumoarea pulmonara.

Suflul cavernos este legat de prezenta cavernelor (in TBC), care trebuie sa se afle in zona de audibilitate, sa aiba diametru mare (4-5 cm) pentru a se realiza o 'cutie de rezonanta', sa comunice cu o deschidere larga (bronhie), sa aiba o condensare suficienta pericavernoasa.

Suflul are o tonalitate joasa si cu timbrul 'gaunos', in rest seamana cu suflul tubar.Suflul amforic este legat de conditii cavitare fie de tipul cavernelor, dar si de cavitati neoformate (aerul din pneumotorax). Cavitatile trebuie sa fie mari, superficiale, cu orificiul bronsic relativ mic, cu grade variabile de condensare pericavitara.Suflul are tonalitate joasa si timbrul este ca zgomotul obtinut prin suflarea intr-o amfora (vas cu gat lung si subtire).

1) Ralurile uscate - au ca element comun faptul ca sunt zgomote continue, sunt vibratii, au timbrul diferit (sforaitoare - ronflantele, suieratoare - sibilantele) datorita localizarii (bronhii mari, trahee - ronflantele; bronhii mici, bronhiole - sibilantele) si mecanismului propriu-zis (secretia de mucus sub diferite forme - ronflantele; ingustarea lumenului cailor mici - sibilantele).

DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.