Muntii Bucegi - alpinism

5x puncte

categorie: Geografie

nota: 9.94

nivel: Liceu

Situat in imediata apropiere a Refugiului Costila, Tancul Ascutit ofera trei trasee excelente pentru scoala de alpinism si antrenament, chiar pe timp nefavorabil -- ploaie si zapada. Promontoriul de la baza Tancului, denumit ,,Belvedere", serveste drept scoala pentru invatarea rapelului. Trasee:1) Muchia Tancului Ascutit (Fisura Intrerupta), de gradul 4 A, incepe din partea cea mai de jos a perete[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Muntii Bucegi - alpinism

Situat in imediata apropiere a Refugiului Costila, Tancul Ascutit ofera trei trasee excelente pentru scoala de alpinism si antrenament, chiar pe timp nefavorabil -- ploaie si zapada. Promontoriul de la baza Tancului, denumit ,,Belvedere", serveste drept scoala pentru invatarea rapelului. Trasee:1) Muchia Tancului Ascutit (Fisura Intrerupta), de gradul 4 A, incepe din partea cea mai de jos a peretelui sudic al Tancului Ascutit, din potecuta ce duce spre "Belvedere".

Pitoanele, vizibile de jos, conduc la un molid, situat la 20 m deasupra bazei. O a doua lungime de coarda de , 20 m se incheie pe o platforma de unde se coboara liber pe fata estica spre "Belvedere". (Traseul complet mai cuprinde o a treia lungime de coarda pina in virful Tancului Ascutit, care insa prezinta un interes redus).2) Traseul Incepatorului (Traseul ATP) de gradul 3 B este situat tot in fata sudica a Tancului Ascutit, mai aproape de Refugiu decit Fisura Intrerupta.

Un piton mare din teava marcheaza inceputul primei lungimi de coarda cu dificultati de gradul V. Alte doua lungimi de coarda (una pitonata si una de escalada libera) conduc in virful Tancului Ascutit.
3) Traseul Revelion '74. In stinga peretelui, incepind chiar din coltul Refugiului, se afla cel mai nou traseu al Tancului Ascutit, Revelion 74. Traseul urmeaza un sir de hornuri si fete stincoase ce se incheie pe virful Tancului Ascutit.Coborirea din virf in Valea Cosxtilei este usoara si nu necesita asigurare de coarda.

Aflat in imediata apropiere a Refugiului Costila, Tancul Mic se ridica la capatul de est al unei creste ce separa Valea Costilei de amfiteatrul Padinei Vulturilor, cu pantele sale inclinate, bogat inierbate si punctate cu molizi si zade de la poalele marelui perete al Vulturilor. Accesul pe virful Tancului Mic, precum si coborirea din virf se face de-a lungul acestei creste.Cele 6 trasee alpine de gradul III--V se afla in peretele sudic, avind o diferenta de nivel de 100--250 m.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Geografie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.