Muntele Mic - Retezat

3x puncte

categorie: Geografie

nota: 9.81

nivel: Facultate

Plecam de la Muntele Mic urmind marcajul banda rosie, bine realizat. Ocolim prin stinga cabana centrala si iesim la un drum nemodernizat pe care il urmam spre vale. Curind, lasam in stinga marcajul banda albastra ce duce la Poiana Marului, peste virful Muntelui Mic. Acum trebuie sa fim atenti, pentru a vedea in dreapta stilpii de marcaj ce indica o taiere a unei lungi curbe a drumului. Coborim pri[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Muntele Mic - Retezat

Plecam de la Muntele Mic urmind marcajul banda rosie, bine realizat. Ocolim prin stinga cabana centrala si iesim la un drum nemodernizat pe care il urmam spre vale. Curind, lasam in stinga marcajul banda albastra ce duce la Poiana Marului, peste virful Muntelui Mic. Acum trebuie sa fim atenti, pentru a vedea in dreapta stilpii de marcaj ce indica o taiere a unei lungi curbe a drumului. Coborim prin pasune pina ajungem din nou la drum. Il parasim aici, inaintea Virfului Jigora (1463 m), pe care marcajul, bine executat pe fagi seculari, il ocoleste prin dreapta. Curind vom intilni o cabanuta, in dreapta jos, proprietatea unei asociatii sportive numita Dacia.

Continuam paralel cu liziera padurii. Vom intilni un stilp de marcaj care ne indica - pe banda galbena - in stinga Poiana Marului, in dreapta statia de jos a telescaunulul din Valea Craiului. De aici urcam Virful Seroni (1399 m), cotim la dreapta si incepem sa urcam prin padure. In dreapta intilnim un marcaj cruce albastra ce coboara tot in Valea Craiului. Continuam urcusul prin padure, pina la capatul acesteia. Iesim in golul alpin si sintem la Cuntu. Aici se afla o statie meteo si loc pentru eventuala campare. Am facut 2 1/2-3 ore.

Greul etapei abia incepe. Avem de urcat Virful Tarcu. Pe ceata, cel mai sigur este pe drumul de caruta ce ne scoate, fara dificultati, in 3 ore, pe virf. Daca este vreme buna o vom lua prin stinga cabanei meteo, urmind stilpii de marcaj; cararile se impletesc si se despletesc urcind plaiul Virciorovei. Marcajul este aplicat si pe pietre. Dupa 1 1/2 - 2 ore de urcus, cararea ofera doua variante: prin caldare si peste virf. Daca dorim sa innoptam, este preferabil drumul prin caldare, prin stinga, marcaj tot banda rosie. Putem pune cortul in caldare. Urcam in Saua Plaiului, unde intilnim varianta peste Virful Tarcu.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Geografie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.