Multiple leziuni de tip IL in zona de granita

5x puncte

categorie: Medicina

nota: 9.50

nivel: Facultate

La internarea in sectia noastra, pacientul prezinta: zgomote cardiace ritmice, bine batute, alura ventriculara 76/min. TA este 140/90 in dreapta, 150/90 in stanga. In focarul aortic se percepe un suflu sistolic gradul III, cu iradiere pe vasele gatului. Laterocervical se percep de asemenea sufluri: pe de-o parte cele propagate din focarul aortic, dar si sufluri locale. Examenul neurologic: pacient[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Multiple leziuni de tip IL in zona de granita

La internarea in sectia noastra, pacientul prezinta: zgomote cardiace ritmice, bine batute, alura ventriculara 76/min. TA este 140/90 in dreapta, 150/90 in stanga. In focarul aortic se percepe un suflu sistolic gradul III, cu iradiere pe vasele gatului. Laterocervical se percep de asemenea sufluri: pe de-o parte cele propagate din focarul aortic, dar si sufluri locale. Examenul neurologic: pacient constient, orientat temporo-spatial, cu paralizie faciala de tip central in stanga, probe de pareza pozitive la nivelul membrelor stangi. Pacientul poate umbla cu sprijin, poate face si miscari antirezistenta, dar cu forta musculara mult diminuata.

Prezinta hipotonie la nivelul musculaturii membrelor stangi. ROT sunt diminuate in stanga. Semnul Babinski este prezent in stanga. Nu prezinta tulburari de sensibilitate si coordonare.
Examinarile paraclinice arata un sindrom inflamator nespecific, anemie, hipercolesterolemie, retentie azotata importanta: VSH: 30/61, L 5 800/mm3, Ht 36 %, hemoglobina 9,7 mg %, glicemie 90 (120, 112) mg %, uree 150 mg %, creatinina 2,86 mg %, Na-157 mEq/l, K-= 4,1 mEq/l, TQ 71 %, T Howel 2` 36``. Examen de urina: A +++, puroi +, R Esbach-proteine 2g/l. In sediment apar: epitelii plate, 1-2 leucocite, 9-10 hematii decolorate, 4-5 cilindri granulosi, 2-3 cilindri hialini, 5-6 celule renale, rara flora bacteriana.

Nu se repeta EKG si examenul Doppler care au fost efectuate la Institutul Inimii.Examenul CT arata: focare milimetrice de hipodensitate spontana parietal si frontal drept in vecinatatea coarnelor anterioare ale ventriculului drept. Sistemul ventricular este ectaziat, normal pozitionat. Santurile corticale si vaile silviene sunt accentuate. Concluzii: Lacunarism cerebral. Atrofie cerebrala.
Evolutia pacientului este favorabila sub tratament antiagregant, antihipertensiv (cu betablocante, inhibitori de enzima de conversie,

blocanti ai canalelor de calciu si diuretice) insulina, deficitul motor regreseaza. Dupa cateva zile merge singur, persista doar probe de pareza discret pozitive in stanga. Examenul MRI cerebral efectuat peste doua saptamani arata aceleasi zone milimetrice de hipointensitate in T1 si hiperintensitate in T2 in substanta alba la nivelul lobulul temporal drept, imediat subcortical.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.