Motoare cu ardere interna

5x puncte

categorie: Diverse

nota: 10.00

nivel: Facultate

O alta problema in constructia de motoare o constituie poluarea cu gaze si produse ale arderii combustibililor. In acest sens motorul proiectat satisface cerintele pentru care se reduce foarte mult poluarea cu gaze nearse.

Cerinta fiabilitatii sporite trebuie corelata in mod judicios cu solutia constructiva care, de regula, pare cea mai simpla de gasit. Consultand documentatia tehni[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Motoare cu ardere interna

O alta problema in constructia de motoare o constituie poluarea cu gaze si produse ale arderii combustibililor. In acest sens motorul proiectat satisface cerintele pentru care se reduce foarte mult poluarea cu gaze nearse.

Cerinta fiabilitatii sporite trebuie corelata in mod judicios cu solutia constructiva care, de regula, pare cea mai simpla de gasit. Consultand documentatia tehnica oferita de firme de specialitate cu traditie in domeniu s-au adoptat acele solutii constructive ce s-au dovedit utile tehnic si economic. S-a incercat realizarea unui calcul de proiectare cat mai exact, apelandu-se in acest sens la programarea asistata de calculator. Pe parcursul lucrarii majoritatea calculelor de verificare in care se impunea efectuarea unor operatii complexe, in mod repetat, au fost simplificate prin implementarea unui program de calcul.

Programul considerat accesibil si eficient este Mathcad 2000 Professional, foarte indicat in calcule ingineresti. Bibliografia a fost consultata din plin, fiind foarte utila si in ceea ce priveste redactarea proiectului.Motorul proiectat se vrea a fi unul cu utilitate practica datorita consumului mic de combustibil si al costului de intretinere redus. Poate fi utilizat in industria de automobile fiind recomandat pentru automobile de litraj mediu.

Prin calcul termic se urmareste obtinerea unor marimi care sa indeplineasca cerintele motorului ce urmeaza a fi realizat. Pentru calculul termic, in primul rand trebuie luat in consideratie doua marimi importante: puterea nominala si turatia nominala cu ajutorul carora se vor determina ceilalti parametri ai motorului necesari in calculul acestuia.

Exista situatii, cum este si cea de fata in care parametrul principal de pornire il constituie alezajul, alaturi de turatia nominala, raportul de comprimare si numarul de cilindri se va proiecta motorul astfel incat sa functioneze la parametri normali.

Bilantul termic al motorului trebuie sa reflecte toate cantitatile de caldura care se transforma in energie mecanica sau se pierd pe parcursul timpilor functionarii motorului.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Diverse

CAUTA REFERAT

TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.