Motoare

3x puncte

categorie: Fizica

nota: 9.96

nivel: Facultate

Pentru transformarea energiei termice in energie mecanica, raspandirea cea mai mare o au motoarele cu ardere interna cu piston, aceasta atingand un inalt grad de perfectionare si eficienta.
In toata lumea cercetarea si proiectarea motoarelor si autovehiculelor este confruntata cu problemele economiei de combustibil. Pe langa problema reducerii consumului de combustibil se lucreaza pe plan m[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Motoare

Pentru transformarea energiei termice in energie mecanica, raspandirea cea mai mare o au motoarele cu ardere interna cu piston, aceasta atingand un inalt grad de perfectionare si eficienta.
In toata lumea cercetarea si proiectarea motoarelor si autovehiculelor este confruntata cu problemele economiei de combustibil. Pe langa problema reducerii consumului de combustibil se lucreaza pe plan mondial la realizarea unor motoare cu randamente ridicate si un grad de poluare cat mai mic. Din acest punct de vedere, exista o lupta acerba intre firmele producatoare pentru realizarea unor motoare cat mai fiabile, rentabile si economice.

Amintind metoda simpla de pornire, confortul, demarajul, vitezele atinse, fiabilitatea motoarelor construite de pionerii motoarelor putem vedea dezvoltarea tehnicii automobilistice de-a lungul timpului.
Daca la inceput constructorii de automobile s-au multumit sa demonstreze doar ca numarul de subansambluri simple si destul de putine functionau intr-un tot numit motor, pe parcursul evolutiei tehnicii s-a trecut la obtinerea unor performante ridicate prin modificari esentiale aduse tipului de baza. Acest lucru este demonstrat atat de fiabilitatea automobilului care este de la cateva zeci de ore (masini de curse), se poate modifica dupa dorinta, cat si de vitezele si puterile atinse de motoare, care au un domeniu foarte larg.

Astazi, cand productia de automobile depaseste cifra de 85 milioane, in fata constructorilor de masini apar unele probleme care vizeaza in permanenta perfectionarea comoditatii automobilelor, estetica caroseriilor, fiabilitatea suspensiilor si nu in ultimul rand, obtinerea unor performante cat mai ridicate ale motorului, deci transformarea cat mai economica a energiei inmagazinata in combustibili.
Tipurile de automobile fabricate in lume se pot clasifica in:
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Fizica

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.