Motivatia si factorii motivatori

5x puncte

categorie: Psihologie

nota: 9.91

nivel: Facultate

NEVOIE→ MOTIV→COMPORTAMENT→SATISFACTIE SAU NEMULTUMIRE
DE EXEMPLU: ITI ESTE SETE( NEVOIE) SI TE DUCI( MOTIV) SA ITI IEI SA BEI. BEI CEVA(COMPORTAMENT) CARE ITI ASTIMPARA( SATISFACTIE). CU TOATE ACESTEA, DACA NU REUSESTI SA ITI IEI CEVA SA BEI, SAU DACA BEI CEVA PE CARE NU L-AI DORIT CU ADEVARAT, VEI FI NEMULTUMIT. CAND NEVOILE NU SUNT INTAMPINATE INTR-O ORGANIZATIE, ANGAJATII[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Motivatia si factorii motivatori

NEVOIE→ MOTIV→COMPORTAMENT→SATISFACTIE SAU NEMULTUMIRE
DE EXEMPLU: ITI ESTE SETE( NEVOIE) SI TE DUCI( MOTIV) SA ITI IEI SA BEI. BEI CEVA(COMPORTAMENT) CARE ITI ASTIMPARA( SATISFACTIE). CU TOATE ACESTEA, DACA NU REUSESTI SA ITI IEI CEVA SA BEI, SAU DACA BEI CEVA PE CARE NU L-AI DORIT CU ADEVARAT, VEI FI NEMULTUMIT. CAND NEVOILE NU SUNT INTAMPINATE INTR-O ORGANIZATIE, ANGAJATII SUNT IN GENERAL MAI PUTIN PRODUCTIVI.

DE CE MOTIVAREA ANGAJATILOR ESTE IMPORTANTA-MOTIVAREA ESTE PROBLEMA NUMARUL UNU CU CARE SE CONFRUNTA ASTAZI MEDIUL ECONOMIC. ANGAJATII
DE ASTAZI, NU MAI SUNT INTERESATI SA LUCREZE ORE SUPLIMENTARE, SA FIE PUNCTUALI,LIPSITI DE PERSONALITATE. VECHEA CREDINTA ERA CA DACA PLATESTI OAMENII IN MOD CORESPUNZATOR, EI VOR FI MOTIVATI. TOTUSI, ASTAZI S-A REALIZAT CA OAMENII NU LUCREAZA DOAR PENTRU BANI CI PENTRU A FI SATISFACUTI DE CEEA CE FAC. MOTIVAREA ESTE O PARTE IMPORTANTA A PROCESULUI DE MANAGEMENT.

EXISTA MAI MULTE FORME DE DESCRIERE A MOTIVATIEI, IN FUNCTIE DE OBIEC-
TUL LA CARE NE RAPORTAM.DE EXEMPLU, IN CAZUL IN CARE NE RAPORTAM LA PROVENIENTA SURSEI GENEREAZA MOTIVATIA, VOM PUTEA DEFINI:
MOTIVATIA INTRINSECA(DIRECTA) ESTE GENERATA, FIE DE SURSE INTERNE SU-
BIECTULUI MOTIVATIE-DE NEVOILE SI TREBUINTELE SALE-FIE DIN SURSE PROVENITE DIN ACTIVITATEA DESFASURATA. CARACTERISTICA ACESTEI MOTIVATII CONSTA IN OBTINEREA SATISFACTIEI PRIN INDEPLINIREA UNEI ACTIUNI ADECVATE EI.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Psihologie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.