Mostenirea martiana

1x punct

categorie: Istorie

nota: 9.55

nivel: Facultate

Desi nu erau foarte evoluati din punct de vedere spiritual, stiau ce pasi trebuie sa parcurga si se asteptau sa aiba nevoie de foarte multi ani pentru a progresa in directia anticipata de ei. Isi spuneau oameni (n.n. humans) deoarece cuvantul HU insemna in limba lor "Intregul spectru al culorilor lui Dumnezeu". Considerau ca frecventa totala a lui Dumnezeu era data de totalitatea spectrului electr[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Mostenirea martiana

Desi nu erau foarte evoluati din punct de vedere spiritual, stiau ce pasi trebuie sa parcurga si se asteptau sa aiba nevoie de foarte multi ani pentru a progresa in directia anticipata de ei. Isi spuneau oameni (n.n. humans) deoarece cuvantul HU insemna in limba lor "Intregul spectru al culorilor lui Dumnezeu". Considerau ca frecventa totala a lui Dumnezeu era data de totalitatea spectrului electromagnetic. "Hu" este omonimul perfect al cuvantul hue (n.n. nuanta de culoare), ceea ce explica derivatia actuala a cuvantului om (human).

In viziunea lui Williamson, elohimii au colonizat planeta Marte inaintea pamantului, lasand in urma lor istoria scrisa a vietii pe acea planeta. Pe vremea cand Marte se afla inca pe orbita-leagan, la suprafata planetei existau diferite forme de viata. Pe masura ce orbita s-a schimbat, climatul de la suprafata a devenit instabil. Ingheturile si topirea gheturilor se succedau cu rapiditate. Inundatiile au largit canalele deja existente. Populatia era foarte afectata, motiv pentru care s-a luat decizia mutarii ei pe alta planeta.

Cei suficient de evoluati din punct de vedere spiritual si-au putut schimba modalitatea de existenta si au ramas pe planeta Marte, dar intr-o alta dimensiune, la fel ca martienii descrisi de Ray Bradbury in lucrarea sa, Cronici martiene. Cei care nu erau suficient de evoluati pentru a-si schimba frecventa de vibratie au fost insa nevoiti sa se mute intr-un alt mediu pentru a putea supravietui. Ei au folosit masini de calatorie in timp sau nave spatiale si s-au mutat pe pamant in forma lor fizica. Mai tarziu, lor li s-au alaturat cei care s-au reincarnat dintr-un corp martian intr-unul terestru.Povestea lui Williamson este incredibila, dar se potriveste de minune cu cele discutate de noi in capitolul anterior.

Inca si mai interesante sunt afirmatiile lui potrivit carora o mare cantitate de informatii a fost scrisa pe "pergamente", care erau de fapt niste simboluri geometrice "incrustate" in cristale. Ironia sortii face ca acest format sa fie identic cu cel din biblioteca magica a cristalelor lui Eloi (de remarcat si asemanarea de nume cu Elohim) de care vorbeste H.G. Wells in celebra sa carte, Masina timpului. De fapt, incrustarile de care vorbeste Williamson nu erau deloc incrustari, ci structuri geometrice minuscule formate din tonalitati auditive. Pentru ochiul liber, ele apar ca niste pete in interiorul unui cristal, dar o analiza microscopica ar arata cu totul altceva.

Exista oameni care considera ca George Hunt Williamson a fost primul om din istoria moderna caruia i s-a permis sa treaca de portile intelepciunii antice, intalnindu-se cu "pazitorii portilor". El a aflat de existenta acestor cristale intr-o expeditie in Muntii Anzi in care a ajuns la Manastirea celor Sapte Raze. Asa cum este normal, intoarcerea in civilizatie si relatarea incredibilei sale povesti au starnit un interes enorm. Foarte multi oameni doreau sa afle ce se ascunde dincolo de aceste scoli ale misterelor si ce inseamna de fapt sa fii adept. La toata aceasta intriga se mai adauga si scoala initiatica a lui Madame Blavatsky, in care se vorbea de egipteni, atlanti, sirieni si alte miscari considerate esentiale in crearea diferitelor scoli ale misterelor.

Exact in perioada in care Williamson stabilea contactele sale, in partea opusa a planetei s-a produs o mare resurgenta a interesului fata de Marte. Cel de-al Treilea Reich tocmai descoperise un alt aspect al istoriei martiene prin cercetarile arheologice pe care le-a facut in Tibet. Diferite artefacte descoperite acolo au scos la iveala o istorie care isi avea inceputul pe Marte. Interesant este faptul ca acestea corespundeau cu descoperirile lui Williamson din Anzi. Conform spuselor lui Williamson, aceste inregistrari datau dintr-o perioada veche de 450.000 de ani, mergand pana la un milion de ani.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Istorie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.