Morfologia modificarilor circulatorii

3x puncte

categorie: Biologie

nota: 9.83

nivel: Facultate

Hemoperitoneu: sangele poate fi coagulat sau necoagulat (in functie de timpul scurs de la momentul mortii). Cauza cea mai frecventa este reprezentata de rupturi de organe sau rupturi de vase de sange importante.

Hemopericard: prin transparenta sacului pericardic se observa colectia mare de sange. Cauzele producerii sunt reprezentate de ruperea marilor vase inainte de a iesi din sacu[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Morfologia modificarilor circulatorii

Hemoperitoneu: sangele poate fi coagulat sau necoagulat (in functie de timpul scurs de la momentul mortii). Cauza cea mai frecventa este reprezentata de rupturi de organe sau rupturi de vase de sange importante.

Hemopericard: prin transparenta sacului pericardic se observa colectia mare de sange. Cauzele producerii sunt reprezentate de ruperea marilor vase inainte de a iesi din sacul pericardic sau ruptura cordului (moarte prin tamponada cardiaca).EMBOLIA - prezenta in circulatie a unor particule straine de compozitia normala a sangelui
Embolie solida cu fragmente de encefal.

Aceasta situatie poate sa apara la animalele asomate cu pistolul cu aer comprimat atunci cand presiunea este prea mare. Astfel, vor fi dislocate fragmente de encefal care vor fi purtate in circulatie si duse la distanta in vasele altor organe. Stiind ca activitatea cardiaca se mentine dupa asomare pana dupa momentul sangerarii, exista timp suficient ca acestea sa ajunga in cord, pulmon, ficat, rinichi etc.

Infarct arterial alb: culoare albicioasa cenusie, zona infarctizata usor decliva, pe sectiune forma de triunghi sau de trapez cu baza spre suprafata organului, delimitare neta printr-o zona de culoare rosie (hiperemie, staza).Cicatrice renala, aparitia ei este conditionata de prezenta anterioara a unui infarct arterial alb; forma cicatricei pe sectiune este asemanatoare cu cea a unui infarct (triunghiulara), culoare este cea care difera, fiind alb-sidefie, zona de infundare a suprafetei este mai evidena.

Infarct miocardic, zona afectata este decolorata, albicioasa, mata, lipsita de luciu, uscata pe sectiune.Infarcte arteriale splenice rosii. Zona infarctizata are culoare rosie negricioasa, cu forma triunghiulara sau de trapez, fiind usor bombata fata de tesutul neafectat. Se observa tendinta de confluare a infarctelor.

Porc, intestin, volvulus, cu producere consecutiva de infarct intestinal, prin comparatie se observa ca segmentul implicat are lumenul destins datorita blocarii tranzitului, culoare rosie negricioasa datorata stazei si infarctului.Intestin porc, volvulus si infarc venos intestinal, se observa ca modificarile au survenit numai la intestinul subtire, cel gros fiind normal.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Biologie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.