Morala religioasa si Femeia

1x punct

categorie: Filosofie

nota: 8.31

nivel: Liceu

Scriptura este mai mult decāt clară: Moartea este plata păcatului. Păcatul este călcarea legii. Legea este o transcriere a caracterului lui Dumnezeu.Iar Dumnezeu este acela care a facut barbatul si Femeia,care mai tirziu a raspindit pacatul.
Dar ce urmeaza dupa infaptuirea pacatului ?Morala.Si anume morala religioasa pentru ca pacatul are o geneza biblica si respectiv mo[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Morala religioasa si Femeia

Scriptura este mai mult decāt clară: Moartea este plata păcatului. Păcatul este călcarea legii. Legea este o transcriere a caracterului lui Dumnezeu.Iar Dumnezeu este acela care a facut barbatul si Femeia,care mai tirziu a raspindit pacatul.
Dar ce urmeaza dupa infaptuirea pacatului ?Morala.Si anume morala religioasa pentru ca pacatul are o geneza biblica si respectiv morala nu poate fi alta decit una religioasa.
Dumnezeu,prin maretia Sa a creat un Guvern Ideal,insa omul,si nu un oarecare om,ci anume fiinta omeneasca de gen feminin a stricat echilibrul Guvernului,dezonorindu-l intr-un fel.


II. GENEZA PACATULUI

Scopul lui Dumnezeu din toate timpurile a fost si este de a scapa lumea de pacate.Insa si pacatul isi are obirsia sa.Natura pacatului,conform credinciosilor inraiti este spurcata si mirsava.Conform bibliei exista cineva care a raspindit pacatul.Si nu oricine,ci ea,Eva,Femeia este << vinovata >> de tot raul Pamintului.Ca daca nu avea sa existe Eva,pentru ca a nume Ea,Femeia,a raspindit pacatul,lumea avea sa fie pur si simplu perfecta din toate punctele de vedere.Cu toate ca Biblia neaga faptul discriminarii,totul este evident :discriminarea a persistat si in timpurile biblice si nu a incetat niciodata.
Se spune ca Eva a pacatuit in absenta sotului ei,a luat-o pe dinainte si in calitate de cap,Adam s-a razvratit impotriva legii divine.Rezultind din aceste cuvinte,ce ne invata Biblia ?Ca barbatul este capul,iar Femeia atunci ce rol are ?Ea este cea care atrage neplacerile pe capul barbatului,si el,eternul protector,se razvrateste impotriva tuturor doar ca s-o apere,ca mai apoi s-o invinuiasca ca din cauza ei a degradat.
Morala religioasa ar trebui sa fie mult mai profunda.Si desigur sa nu includa fraze de genul : << Eva a raspindit pacatul pe pamint >>,iar noi,care sintem oameni cititi si intelepti sa ne dam usor seama ca de fapt prin numele Eva s-a avut in vedere Femeia.

III. FEMEIA SI PACATUL

Din cauza pacatului unii oameni nu-si pot trai viata.Cuvintul << viata >> inseamna existenta si insusi dreptul la existenta,impreuna cu toate binecuvintarile legate de ea.Conform Bibliei,neamul pamintesc este bolnav corporal si spiritual.
Religia nu ar trebui sa ne inhibe,ci din potriva,sa ne lumineze.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Filosofie

CAUTA REFERAT

TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.