Montauk si reteaua

5x puncte

categorie: Istorie

nota: 9.93

nivel: Facultate

In ilustratia de deasupra sunt prezentate cele cinci solide platonice: octaedrul, dodecaedrul, tetraedrul, icosaedrul si cubul, incepand din dreapta sus si continuand in sensul acelor de ceasornic. Aceste forme fac parte din acelasi sistem de referinta, fiecare dintre ele putand fi derivat pornind de la tetraedru. Daca dorim sa supravietuim, este absolut esential sa ne raportam la un sistem de ref[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Montauk si reteaua

In ilustratia de deasupra sunt prezentate cele cinci solide platonice: octaedrul, dodecaedrul, tetraedrul, icosaedrul si cubul, incepand din dreapta sus si continuand in sensul acelor de ceasornic. Aceste forme fac parte din acelasi sistem de referinta, fiecare dintre ele putand fi derivat pornind de la tetraedru. Daca dorim sa supravietuim, este absolut esential sa ne raportam la un sistem de referinta cat mai corect cu putinta.

Printre altele, trebuie sa intelegem universul in care traim si pozitia noastra in raport cu el. Samanii nativilor americani inteleg acest proces, cel putin dintr-o perspectiva rudimentara. Ei vorbesc de cele sase directii ale spatiului: nord, sud, est, vest, sus si jos. Aceste directii reprezinta baza unei retele tridimensionale.
Daca un om avanseaza de-a lungul uneia sau alteia din aceste sase directii, oriunde s-ar opri el se va afla in interiorul retelei tridimensionale, intr-un punct care poate fi fixat arbitrar.

Daca obtinem o sfera cu raza egala cu distanta de la centru pana la punctul respectiv, aceasta va acoperi toate cele sase directii. Acesta reprezinta primul act de constiinta, fiind reprezentat uneori ca fiind oul creatiei. Cabalistii il numesc Sefirot, care inseamna sfera.
Cel de-al doilea act de constiinta va fi dublarea sferei abia create. Obtinem astfel o forma cunoscuta sub numele de vesica pisces, ilustrata mai jos: Punctul A

Vesica pisces este obiectul din centrul imaginii, care are forma unui balon de rugbi si este obtinut prin intersectarea a doua sfere. Este o reprezentatie simbolica a unui peste (literal, vesica pisces inseamna vezica unui peste) si a fost folosit ca simbol al lui Christos. Se spune ca vesica pisces contine intreaga intelepciune a universului, printre altele si pentru faptul ca intreaga creatie poate fi derivata din ea. Daca privim vesica pisces din lateral (punctul A), obtinem o imagine care seamana cu un OZN (presupunand ca sferele sunt transparente si ca privim o imagine tridimensionala), conform imaginii de pe pagina urmatoare:
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Istorie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.