Montanologie

3x puncte

categorie: Geografie

nota: 9.71

nivel: Facultate

La nivelul de sat, comuna, zona agroturistica, promovarea se poate face prin intermediul unui material publicitar scris - ghid turistic de exemplu, sau sub forma unei casete video, care sa prezinte imagini sugestive din zona respectiva. Indiferent de prezentare, materialul trebuie sa inventarieze totalitatea gospodariilor care sunt amenajate pentru turism dar va include si informatii referitoare l[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Montanologie

La nivelul de sat, comuna, zona agroturistica, promovarea se poate face prin intermediul unui material publicitar scris - ghid turistic de exemplu, sau sub forma unei casete video, care sa prezinte imagini sugestive din zona respectiva. Indiferent de prezentare, materialul trebuie sa inventarieze totalitatea gospodariilor care sunt amenajate pentru turism dar va include si informatii referitoare la ansamblul teritoriului, elemente de inedit care pot fi intalnite etc.

La nivel regional se va avea in vedere elaborarea unui material mai amplu, care sa surprinda mai multe elemente caracteristice ale ansamblului respectiv (de exemplu: turism rural in Tara Oasului, agroturism in Bucovina, agroturism in Oltenia).La nivel national exista un ghid, un indrumar agroturistic, ce poate orienta un potential turistic. La acest nivel, informatiile oferite vor fi de ordin general, urmand ca amanuntele sa fie oferite de lista agentiilor teritoriale, cu adresele si numerele lor de telefon.

Dupa caracterul informatiilor pe care le contin, materialele publicitare elaborate se pot clasifica in materiale ce contin informatii de detaliu si materiale ce contin informatii generale. Daca in privinta materialelor cuprinzand informatii generale, creativitatea, intensivitatea, originalitatea, pot fi avute in vedere pentru ca alaturi de elementele concrete sa contribuie la realizarea unui material atractiv si interesant, in cadrul materialelor incluzand informatii de detaliu, situatia este diferita.

Casele, vilele, fermele, gospodariile, mediul natural sau elemente ale acesteia prezentate intr-un pliant, nu sunt suficiente pentru a asigura calitatea politicii de promovare. Reusita promovarii depinde, intr-o masura destul de mare, si de continuitatea ei. Ideea de baza a promovarii agroturismului este aceea a prezentarii unei "promisiuni", potrivit careia clientii care vor veni, vor beneficia de facilitatile enumerate, avand ca rezultat obtinerea satisfactiei dorite. Site-urile web reprezinta un instrument excelent pentru a furniza informatii de calitate si pentru a promova intr-un mod profesionist toate atractiile turistice si etno-culturale de care dispune Romania, turismul fiind una din afacerile care pot exploata Internet-ul la maxim.

Aceste pagini web pot fi considerate "pliante electronice", care pot fi procurate si citite de catre orice persoana conectata la Internet, din orice colt al lumii.In ultimii ani, aceasta metoda de promovare a serviciilor turistice a capatat amploare si in tara noastra, acum fiind utilizata de cateva zeci de mii de firme romanesti. www.RoTravel.com este primul site romanesc de promovare turistica a tarii, care in scurt timp a reusit sa adune la un loc ofertanti de produse turistice si clienti potentiali. Acest site este realizat de firma Norbert Computer, o firma specializata in dezvoltarea de servicii de promovare a turismului romanesc pe Internet.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Geografie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.