Monografie SC Asirom SA

3x puncte

categorie: Economie

nota: 9.89

nivel: Facultate

Asigurarile de persoane au ca obiect garantarea platii unei sume de bani de catre asigurator, in cazul producerii unui eveniment legat de persoana fizica a asiguratului, si anume: vatamarea corporala, imbolnavirea, decesul sau supravetuirea acestuia. La asigurarile de persoane suma asigurata se stabileste in mod forfetar de catre asigurat, in functie de nevoile si de posibilitatile sale financia[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Monografie SC Asirom SA

Asigurarile de persoane au ca obiect garantarea platii unei sume de bani de catre asigurator, in cazul producerii unui eveniment legat de persoana fizica a asiguratului, si anume: vatamarea corporala, imbolnavirea, decesul sau supravetuirea acestuia. La asigurarile de persoane suma asigurata se stabileste in mod forfetar de catre asigurat, in functie de nevoile si de posibilitatile sale financiare.asiguratul poate sa incheie mai multe contracte de asigurare impotriva aceluiasi eveniment si pentru sume diferite, fara sa fie impiedicat de lege sau de asigurator sa faca acest lucru.

La producerea riscului asigurat, asiguratul are dreptul sa incaseze drepturile de asigurare de la toti asiguratorii.Daca in urma producerii riscului asigurat, asiguratul a suferit o vatamare corporala sau a contractat o maladie care i-a afectat capacitatea de munca, el are dreptul la o indemnizatie de asigurare care sa faca posibila refacerea situatiei sale financiare existente inaintea producerii accidentului sau contractarii bolii. Asigurarile de persoane se pot clasifica in functie de riscul asigurat, de momentul achitarii primei, de momentul incasarii sumei asigurate si de forma pe care aceasta o imbraca.

astfel, in functie de riscul acoperit, asigurarile de persoane pot fi:asigurarile de supravetuire, asigursri de deces, asigurari mixte de viata, asigurari de accidente, asigurari de boala si altele.
Societatea "ASIROM"-S.A. practica urmatoarele tipuri de asigurari de persoane:Asigurarile mixte de viata se pot incheia in diferite forme si variante,mai importante fiind urmatoarele:asigurarea mixta de viata obisnuita; asigurarea mixta de viata si suplimentara de accidente; asigurarea familiala mixta de viata; asigurarea mixta de viata cu pensie pentru urmasi.

In primele trei variante,asigurarea se incheie cu persoane in varsta de la 16 la 65 de ani, pe perioade de 5, 7, 12 sau 15 ani, dar nu mai mult decat pana la implinirea varstei de 75 ani. Asigurarea mixta de viata cu pensie pentru urmasi se incheie de persoane in varsta de la 16 la 50 ani, pe durate de 10, 12 sau 15 ani, cu conditia ca la expirarea contractului sa nu depaseasca varsta de 60 ani. In cazul asigurarii mixte de viata obisnuita, asiguratorul plateste suma asigurata la expirarea contractului, daca asiguratul va fi in viata, realizandu-se astfel o economie la termenul respectiv, in caz de amortizare a asigurarii in total sau in parte, la tragerea la sorti, in situatia in care asiguratul a ramas cu o invaliditate permanenta.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Economie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.