Monografia psihologica a jocului de rugby

3x puncte

categorie: Psihologie

nota: 8.89

nivel: Facultate

Echipa adversă poate să recupereze mingea printr-un placaj. De obicei asta înseamnă că unul sau mai mulți jucători din echipa opusă prind pe jucătorul aflat în posesia mingii și îl blochează la pamânt.
Cum se acordă punctele:Eseu: 5 puncte Transformarea eseului: 2 puncte Drop-gol (lovitură de picior căzută): 3 puncte Lovitura de pedeapsă: 3 puncte

Un meci durează 80 de minute[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Monografia psihologica a jocului de rugby

Echipa adversă poate să recupereze mingea printr-un placaj. De obicei asta înseamnă că unul sau mai mulți jucători din echipa opusă prind pe jucătorul aflat în posesia mingii și îl blochează la pamânt.
Cum se acordă punctele:Eseu: 5 puncte Transformarea eseului: 2 puncte Drop-gol (lovitură de picior căzută): 3 puncte Lovitura de pedeapsă: 3 puncte

Un meci durează 80 de minute (2 reprize x 40 minute).
Regula offside-ului - există două situații: - la momentele fixe (grămada ordonată sau repunerea din margine) - în joc deschis.
Offside-ul la grămada ordonată: liniile imaginare care trec la ultimele picioare ale jucatorilor din grămada ordonată sunt liniile de offside. Niciun jucator advers nu are voie să treacă peste aceste linii, ci trebuie să aștepte la linia ultimelor picioare ale echipei proprii până când balonul iese din conturul grămezii.

Offside-ul la margine: liniile imaginare care trec la 10 metri paralele cu aliniamentul jucătorilor participanți la margine sunt liniile de offside. Jucătorii neparticipanți la margine trebuie să stea în spatele acestei linii până când marginea se termină.

Offside-ul în jocul deschis: orice jucător care se află înaintea coechipierului purtător de balon se află în poziție de offside. El trebuie să fie în spatele purtătorului de balon pentru a reintra în joc. Dacă un jucător încearcă să joace un balon șutat de un coechiper aflat în spatele său, se află în offside și este penalizat cu lovitură de pedeapsă.

Regula ținutului la pământ: un jucător purtător de balon este obligat să elibereze balonul dacă este placat și ținut la pământ. În caz contrar, dacă încearcă să joace balonul, este penalizat cu lovitură de pedeapsă.

Caracterizare Generala a Sportului
Rugbyul este un sport complex in a carui practicare este necesara o vasta plaja de acte motrice si mentale. Acest sport este caracterizat de deprinderi complexe de miscare, ale balonului (sutare, pasare) de alergare (atac, aparare), deplasari cu sau fara minge. Acest sport se desfasoara in prezenta adversarului direct, sub forma colectiva, echipa adversa, in conditii de mediu asemanatoare cu cele ale celorlalte sporturi de echipa ce se desfasoara in aer liber.

Maiestria sportiva se caracterizeaza prin spiritul de echipa, capacitatea de manuire a balonului, capacitatea de decizie in momente cheie, in perioade foarte scurte, rezistenta fizica si psihica. Foarte apreciate in jocul de rugby sunt statura si forta fizica, capacitatile motrice deosebite, latura cognitiva (deosebit de importanta pentru toti jucatorii insa cu precadere la anumite posturi cheie in echipa) si fair-play-ul.

Din punct de vedere al particularitatilor la nivel tactic in jocul de rugby dominarea adversarului la nivel fizic si psihic este foarte importanta. Astfel, lupta pentru posesia balonului sau pentru prezenta in terenul advers, pe langa natura agresiva, se poate traduce si ca un element cheie in succesul final al partidei. De cele mai multe ori echipa care domina un aspect statistic de acest tip, se dovedeste a fi castigatoarea meciului, turneului sau competitiei.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Psihologie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.