Monografia agentiei de turism Atlantic Tour

5x puncte

categorie: Management

nota: 8.08

nivel: Facultate

2. Clientii
Clientii agentiei de turism Atlantic Tour provin din clase sociale cu venituri mari sau peste medie.Pubicul tinta al firmei Atlantic Tour este alcatuit din doua categorii in primul rand din tineri de 16-23 de ani care solicita o gama ceva mai diversificata de servicii si in al doilea rand de persoane ce se incadreaza in categoria de varsta 35-45 de ani care poseda venituri relat[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Monografia agentiei de turism Atlantic Tour

2. Clientii
Clientii agentiei de turism Atlantic Tour provin din clase sociale cu venituri mari sau peste medie.Pubicul tinta al firmei Atlantic Tour este alcatuit din doua categorii in primul rand din tineri de 16-23 de ani care solicita o gama ceva mai diversificata de servicii si in al doilea rand de persoane ce se incadreaza in categoria de varsta 35-45 de ani care poseda venituri relativ mari si timp liber mai putin.

Primii aleg excursiile lungi in care nu opteza pentru pachetul complet de servicii, preferand sa ramana mai mult in vacanta cu conditii nepretentioase. A doua categorie de varsta prefera un sejur de durata medie dar sunt clientii cei mai pretentiosi pentru ca ei prefera sa petreaca mai putin timp intr-un concediu dar sa beneficieze de conditiile cele mai bune.

3. Concurentii
Peste 2000 de firme romanesti detin licente de turism, iar dintre acestea functioneaza aproximativ 1200.In Bucuresti numarul agentiilor de turism este mai mare decat in celelalte orase din tara existand deja agentii ce s-au impus pe piata si si-au format o clientela fidela.
Este foarte important de stabilit cine este concurența.

Pe langa concurentii directi care produc acelasi produs sau unul asemanator, trebuie luate în considerare si intreprinderile care folosesc acelasi proces tehnologic de fabricatie si care ofera astfel substitute ale produsului respectiv.

Delimitarea pietelor concurentiale se realizeaza pe baza produselor si serviciilor, precum si după criterii de spatiu. Raportul fata de concurenta pe baza diferitelor criterii prezentate mai jos poate fi stabilit apoi. Criteriile sunt: imagine firmei, sediul, domeniul de activitate, capacitatea de productie, activitati de cercetare si dezvoltare, stategie de marketing pe mix de marketing, reclama, reteaua de distributie, situatia profitului, directii de dezvoltare.

Concurentii agentiei de turism Atlantic Tour sunt reprezentati de marile agentii de turism din tara si mai ales din Bucuresti precum: Agentia de turism Marshal Turism a avut o crestere a numarului de turisti in anul 2007 între 10 și 20%, cea mai mare parte a acesteia urmand sa aiba loc in sezonul estival.

Cele mai cautate destinatii sunt Palma de Mallorca si Tenerife (Spania), Rodos (Grecia) si Antalya (Turcia), dar si Bulgaria va reprezenta o solutie cautata de romani; Transilvania Travel, care a inregistrat în primele opt luni ale anului 2007 o cifra de afaceri de peste zece milioane de euro, in crestere cu 25% fata de aceeasi perioadă din 2006 ; Intertour Voyage este o agentie de turism care a castigat in general din turismul destinat oamenilor de afaceri ; Nova Turism; Jinfo Tours etc.


VI. Forme de turism derulate prin firma
Deoarece agentia este situata in Bucuresti intr-o zona centrala, activitatea acesteia s-a orientat in organizarea de programe turistice pentru diferite categorii de clienti, rezervarea si vanzarea serviciilor de cazare si masa, transport, asistenta turistica, inchirierea de mijloace de transport la care se adauga oferirea de servicii pe segmente variate de piata:

Turism de afaceri - in special pentru clientela din strainatate care viziteaza Romania in scopul incheierii unor afaceri;Turism de congrese - organizarea de congrese, seminarii, simpozioane, work-shopuri sau alte forme de reuniuni sub forma unor pachete complexe de servicii. Aceasta forma de turism se detaseaza prin efectele economice pe care le antreneaza si prin contributia la atenuarea sezonalitatii.
Multiplicarea manifestarilor internationale (stiintifice, tehnice) a fost urmata de amplificarea numarului de participanti, reflectata de ritmurile superioare de crestere inregistrate de turismul de congrese;
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Management

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.