Monitorizarea riscului de aparitie a secetei in padurile din Romania

3x puncte

categorie: Geografie

nota: 9.81

nivel: Liceu

Pe baza rapoartelor de stare si a rapoartelor de evaluare, grupul de decizie stabileste masurile imediate si pe termen mediu care vor fi transmise spre executare de catre directiile silvice si ocoale silvice.
De asemenea transmite ministerelor coordonatoare si guvernului rapoarte de stare si prognoza cu scopul includerii lor in deciziile politice si in formularea unor noi politici forestie[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Monitorizarea riscului de aparitie a secetei in padurile din Romania

Pe baza rapoartelor de stare si a rapoartelor de evaluare, grupul de decizie stabileste masurile imediate si pe termen mediu care vor fi transmise spre executare de catre directiile silvice si ocoale silvice.
De asemenea transmite ministerelor coordonatoare si guvernului rapoarte de stare si prognoza cu scopul includerii lor in deciziile politice si in formularea unor noi politici forestiere pentru zonele in care riscul se mentine ridicat.

Programul de limitare a efectelor secetei va fi o consecinta a bunei functionari a CNMS si va oferi o noua viziune factorilor de decizie politici si economici cu scopul formularii unor linii moderne de gospodarire durabila a padurilor in zone afectate de seceta.3. Programul de limitare a efectelor secetei.Programul de limitare a efectelor secetei va fi o consecinta a bunei functionari a CNMS si va oferi o noua viziune factorilor de decizie politici si economici cu scopul formularii unor linii moderne de gospodarire durabila a padurilor in zone afectate de seceta.

Seceta reprezinta un fenomen rar sau cu o anumita frecventa de abatere negativa a cantitatii de apa din precipitatii fata de o valoare medie multianuala considerata "normala".Studii aprofundate efectuate asupra secetelor "clasice" care au ramas in "memoria arborilor" au fost realizate de C.C. Dissescu (1948) si C.C.Georgescu (1951). Prof. C.C. Dissescu a adoptat pentru teritoriul Romaniei norme de caracterizare lunara a vremii in raport cu deficitul de precipitatii
inregistrat (tabelul 1).

Pentru intervalele de timp mai mari de o luna, pana la un an, autorul precizeaza ca deficitele se reduc la jumatate. Intensitatea secetei se determina in functie de lungimea perioadelor de seceta si frecventa perioadelor fara precipitatii (14 zile consecutive in perioada rece a anului si 10 zile consecutive in sezonul de vegetatie). Teoretic, seceta poate aparea in toate regiunile climatice, dar caracteristicile de cuantificare difera de la o regiune la alta.

Seceta face parte dintre hazardele naturale iar definitiile care o pot evidentia variaza in functie de domeniul afectat sau de grupul de populatie care suporta consecintele. Seceta se poate defini in raport cu deficitul precipitatiilor fata de evapotranspiratia potentiala (P-ETP) intr-un an, un anumit sezon, sau in raport cu exigentele unei anumite culturi la un moment dat.

De asemenea, seceta poate apare si in zone in care precipitatiile anuale sau periodice sunt "normale" sau apropiate de media multianuala dar apa cazuta provine din precipitatii rare cu intensitati mari (mm/min) care nu au permis acumularea apei in sol. Acest tip de seceta este tot mai frecvent in sudul si estul Romaniei cu tendinta de extindere in centrul si vestul tarii.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Geografie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.