Monitoare

1x punct

categorie: Informatica

nota: 9.20

nivel: Liceu

Dimensiunile diagonale ale tuburilor folosite erau mici: 8, 9, 10, 12, 14, 15 toli. In prezent, valorile uzuale ale monitoarelor de tip CRT (cu tub electronic) sunt de 15, 17, 19, 20, 21, 22, sau 24 de toli.
Marimea unui ecran este determinata de distanta dintre doua colturi opuse ale acestuia. O problema este ca metoda de masurare nu face deosebirea dintre raporturile de aspect ale monitoa[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Monitoare

Dimensiunile diagonale ale tuburilor folosite erau mici: 8, 9, 10, 12, 14, 15 toli. In prezent, valorile uzuale ale monitoarelor de tip CRT (cu tub electronic) sunt de 15, 17, 19, 20, 21, 22, sau 24 de toli.
Marimea unui ecran este determinata de distanta dintre doua colturi opuse ale acestuia. O problema este ca metoda de masurare nu face deosebirea dintre raporturile de aspect ale monitoarelor cu marimi diagonale identice, in sensul ca suprafata determinata de diagonala scade cu cat ecranele devin mai dreptunghiulare. Spre exemplu, un monitor 4:3 21" are o suprafata de ~211 toli patrati, in timp ce unul 16:9 21" are o suprafata de numai ~188 toli patrati.

Aceasta metoda de masurare dateaza din primele vremuri ale televizorului CRT cand tuburile rotunde erau in frecventa utilizare. Acestea aveau o singura dimensiune care descria marimea ecranului. Cand tuburile rotunde erau folosite pentru a afisa imagini dreptunghiulare, marimea diagonalei era echivalenta cu diametrul tubului.

Tehnologii de imagine
Asemenea televizorului, exista multe tehnologii hardware pentru afisarea comenzilor generate de computer:Ecran cu cristale lichide (LCD). Ecranele TFT LCD sunt cele mai raspandite pentru computerele noi. LCD pasiv produce contrast slab, timp de raspuns inalt si alte defecte de imagine. A fost folosit in majoritatea calculatoarelor portabile pana in mijlocul anilor `90.

LCD Thin Film Transistor (TFT) reda imaginea cu o calitate mult mai buna. Aproape toate LCD-urile moderne sunt TFT.Tub catodic (CRT).Ecrane cu plasma.Proiectoarele video folosesc CRT, LCD, DLP, LCoS sau alte tehnologii pentru a trimite lumina prin aer, pe suprafata unui ecran de proiectie.Luminozitatea, masurata in candele pe metru patrat (cd/mAC).

Marimea imaginii vizualizabile, masurata diagonal. Pentru CRT-uri, marimea este, de obicei, cu un tol mai mica decat tubul.Rezolutia ecranului, numarul de pixeli ce pot fi afisati pe fiecare dimensiune.Distanta dintre subpixeli de aceeasi culoare, masurata in milimetri. Cu cat aceasta distanta este mai mica, cu atat mai ascutita va fi imaginea.Rata de reimprospatare descrie numarul de iluminari ale ecranului, intr-o secunda. Rata maxima de reimprospatare este limitata de timpul de raspuns.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Informatica

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.