Moneda si creditul

7x puncte

categorie: Finante-banci

nota: 10.00

nivel: Facultate

De aceea, pentru ca procesul sA" se desfA"soare, apare necesitatea indeplinirii a douA" conditii: sA" existe in circulatie cantitatea de mA"rfuri si servicii ce urmeazA" a se schimba in bani si sA" existe o cantitate de monedA" suficientA" pentru a mijloci schimbul de mA"rfuri. in circulatie, trebuie sA" rA"manA" constant o cantitate de bani (numerar si monedA" de cont) care sA" permitA" realizare[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Moneda si creditul

De aceea, pentru ca procesul sA" se desfA"soare, apare necesitatea indeplinirii a douA" conditii: sA" existe in circulatie cantitatea de mA"rfuri si servicii ce urmeazA" a se schimba in bani si sA" existe o cantitate de monedA" suficientA" pentru a mijloci schimbul de mA"rfuri. in circulatie, trebuie sA" rA"manA" constant o cantitate de bani (numerar si monedA" de cont) care sA" permitA" realizarea miscA"rii mA"rfurilor si serviciilor pe o perioadA" de timp determinatA" si in conditii normale ale circuitului.

AceastA" cantitate de bani aflatA" in circulatie nu este determinatA" numai de cantitatea mA"rfurilor si serviciilor destinate schimbului, ci si de calitatea acestora, de preturi, de raportul cerere - ofertA", de stA"ri conjuncturale, putere de cumpA"rare, concurentA" sau chiar de politicile sau strategiile monetare ale statelor.
Putem concluziona cA" circulatia monetarA" constA" in totalitatea operatiunilor efectuate cu masa monetarA", operatiuni determinate in procesul realizA"rii si circulatiei mA"rfurilor si serviciilor in cadrul unui stat.

Cu caracter de legitate, se poate spune cA" sfera si dimensiunile circulatiei monetare sunt conditionate in primul rand de productia si circulatia mA"rfurilor.Transformarea mA"rfurilor in bani are loc in trei directii principale: in primul rand, o parte din mA"rfuri si servicii se vand si se cumpA"rA" cu ajutorul numerarului, situatie in care moneda functioneazA" ca mA"surA" a valorii si ca mijloc de circulatie; in al doilea rand, o cantitate importantA" de mA"rfuri si servicii sunt vandute pe credit, moneda functionand ca mijloc de platA"; in al treilea rand, o anumitA" cantitate de mA"rfuri si servicii se vand in cadrul comertului exterior, fenomen ce influenteazA" puternic circulatia monetarA" internA".

Prin urmare, circulatia monetarA" reprezintA" unitatea dintre cele trei mari modalitA"ti in care are loc miscarea de ansamblu a monedei. Procesul circulatiei monetare trebuie de asemenea strict delimitat in circulatie internA" a monedei si circulatie pe plan international.
Circulatia monetarA" cuprinde douA" componente structurale: sfera numerarului si sfera banilor de cont (scripturali). Aceasta din urmA" se realizeazA" cu ajutorul viramentelor, adicA" al acelor operatiuni bancare prin care un beneficiar nu plA"teste cu numerar mA"rfurile si serviciile pe care le-a cumpA"rat, ci dispune virarea contravalorii lor din contul sA"u, in contul furnizorului. Trebuie precizat cA" sfera monedei de cont preseazA" asupra sferei numerarului, imprimandu-i o tendintA" relativA" de restrangere.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Finante-banci

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.