Momentul potrivit si fumatul

1x punct

categorie: Psihologie

nota: 9.94

nivel: Facultate

Mai intai, identifica momentele sau ocaziile in care ti se pare absolut necesar sa fumezi. Daca esti om de afaceri si nutresti iluzia ca fumatul te elibereaza de stres, alege o perioada mai lejera - cel mai bine, vacanta. Daca fumezi mai ales in perioadele plictisitoare sau de relaxare, procedeaza pe dos. Oricum, ia lucrurile in serios si transforma acest eveniment in momentul cel mai important al[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Momentul potrivit si fumatul

Mai intai, identifica momentele sau ocaziile in care ti se pare absolut necesar sa fumezi. Daca esti om de afaceri si nutresti iluzia ca fumatul te elibereaza de stres, alege o perioada mai lejera - cel mai bine, vacanta. Daca fumezi mai ales in perioadele plictisitoare sau de relaxare, procedeaza pe dos. Oricum, ia lucrurile in serios si transforma acest eveniment in momentul cel mai important al vietii tale.

Pregateste-te pentru un interval de circa trei saptamani si incearca sa anticipezi orice intamplare care te-ar putea face sa esuezi. Evenimente precum Craciunul sau o nunta n-ar trebui sa te descurajeze, cu conditia sa le anticipezi si sa n-ai sentimentul ca vei fi privat de ceva. Nu incerca sa reduci numarul de tigari intre timp, caci asta nu-ti va crea decat iluzia ca tigara e placuta. Dimpotriva, baga-ti pe gat cat mai multe porcarii, o sa te ajute. In timp ce fumezi ultima tigara, constientizeaza mirosul si gustul rau si gandeste-te ce minunat o sa fie cand iti vei ingadui sa nu mai fumezi.

Orice ai face insa, nu cadea in capcana de a-ti spune: Nu acum. Alta data. >> - si de a-ti scoate povestea asta din cap. Programeaza acum ce vei face si anticipeaza. Aminteste-ti ca nu renunti la nimic. Dimpotriva: esti pe cale sa dobandesti lucruri minunate.Ani la rand am spus ca stiu mai multe decat oricine despre secretele fumatului. Cel mai mare secret e urmatorul: desi orice fumator fumeaza ca sa-ti potoleasca pofta chimica de nicotina, nu adictia propriu-zisa la nicotina te face sa fii fumator, ci spalarea creierului provocata de aceasta adictie.

O persoana inteligenta poate fi indusa in eroare. Dar numai un prost va mai fi indus in eroare o data ce stie despre ce e vorba. Din fericire, majoritatea fumatorilor nu sunt prosti, isi inchipuie doar ca sunt. Fiecare fumator are propria sa varianta de spalare pe creier. De aceea pare sa existe un spectru atat de larg de tipuri de fumatori.

Beneficiind de multi ani de feedback de la prima editie a acestei carti si tinand cont ca invat zilnic cate ceva nou despre fumat, am fost placut surprins sa realizezi ca filozofia propusa cand am publicat cartea ramane valabila si azi. N-am aflat in toti acesti ani decat cum sa transmit ceea ce stiam fiecarui fumator in parte. Stiu ca orice fumator nu numai ca se poate lasa usor, dar poate chiar sa gaseasca procesul acesta foarte agreabil. Dar, daca nu reusesc sa-l fac pe fumator sa realizeze asta, totul e inutil si ingrozitor de frustrant.

Pare o contradictie, dar il inteleg perfect pe acel om. Credem ca e foarte dificil sa te lasi de fumat. De ce anume avem nevoie cand trebuie sa facem ceva dificil? De micul nostru prieten. Prin urmare, a te lasa de fumat e o dubla povara. Nu numai ca avem de facut ceva dificil, dar carja de care ne sprijinim in astfel de ocazii nu mai e disponibila.

Doar dupa multa vreme mi-am dat seama ca in instructiunea de a continua sa fumezi sta toata frumusetea metodei mele. In timp ce te lasi, poti sa fumezi. Mai intai scapi de toate indoielile si fricile, iar cand stingi ultima tigara ai devenit deja nefumator - si iti place.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Psihologie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.