Moleseala provocata de soare

3x puncte

categorie: Medicina

nota: 9.93

nivel: Facultate

Aceasta se intampla deoarece cu cat este mai cald, cu atat respiratia cutanata este mai intensa, iar daca transpiram prea mult, riscam sa ramanem cu prea putina apa in organism. Moleseala este cauzata de obicei de deshidratare sau, in cazuri rare, de epuizarea rezervelor de sare (pierdem saruri odata cu transpiratia).
Este probabil ca setea sa fie primul simptom, urmata de pierderea poftei [...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Moleseala provocata de soare

Aceasta se intampla deoarece cu cat este mai cald, cu atat respiratia cutanata este mai intensa, iar daca transpiram prea mult, riscam sa ramanem cu prea putina apa in organism. Moleseala este cauzata de obicei de deshidratare sau, in cazuri rare, de epuizarea rezervelor de sare (pierdem saruri odata cu transpiratia).
Este probabil ca setea sa fie primul simptom, urmata de pierderea poftei de mancare, durere de cap, paloare, ameteala si, in general.

Hipertermia este o situatie asemanatoare moleselei provocate de soare, ea putand sa apara si noaptea. Dansand ore intregi intr-un club de noapte agloAZmerat si prost ventilat, mai ales daca ati baut alcool, puteti face o deshidraAZtare grava, avand ca efect hipertermia.
Uzul de droguri precum ecstasy si amfetaminele adauga situatiei o diAZmensiune mai periculoasa: efectul initial energizant al acestor droguri, ca si acela de a va bine dispune, va pot face sa pierdeti notiunea timpului si sa conAZtinuati sa dansati mai mult decat rezista organismul. Ecstasy mai poate afecAZta si mecanismele organismului de reglare a temperaturii, accentuand starea de hipertermie si ducand la lezarea ficatului.

Perioadele de odihna si inlocuirea permanenta a lichidului pierdut sunt vitale, dar nu exagerati cu consumul de apa. Petrecaretii care au baut cantiAZtati enorme de apa (141 intr-un caz), aflati sub influenta drogurilor, au mu- j rit din cauza supraincarcarii cu fluide.
Din fericire, nu va veti afla niciodata in aceasta situatie daca sunteti prudent. Iata cateva metode de a o evita si, daca este necesar, de a-i face fata. plecati din bataia soarelui. Este un gest pe cat de firesc pe atat de imporAZtant, mai ales pentru cineva care a mai trecut printr-o stare similara. In caz contrar, temperatura corpului va continua sa creasca, chiar daca va odihniti si beti apa. Revenirea in bataia soarelui, fie si dupa cateva ore, poate readuAZce starea anterioara.

Beti apa. Nu exista metoda mai buna de a hidrata organismul decat sa beti apa, va recomanda dr. Keller. Apa ar trebui bauta putin cate putin, nu mulAZta dintr-o data. "Ideal ar fi sa aveti deja o rezerva de apa in organism atunci cand ati decis sa stati la soare", adauga el.
Mancati fructe si vegetale. "Ele au un continut bogat de apa si un contiAZnut echilibrat de saruri", spune dr. Keller.
Beti lichide izotonice. Bauturile izotonice sunt bine cunoscute sportivilor. Ele au o concentratie de carbohidrati si de electroliti asemanatoare celei din fluidele organismului si se recomanda persoanelor care pierd mult potasiu si sodiu prin transpiratia abundenta -- cum este cazul sportivilor care se anAZtreneaza vara sau al persoanelor din locuri de munca cu temperaturi foarte ridicate.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.