Modulatii 2

7x puncte

categorie: Fizica

nota: 9.99

nivel: Gimnaziu

In figura 4 este reprezentat comparativ spectrul de putere al semnalului CPFSK in functie de valoarea parametrului h. Dupa cum se observa din grafic scaderea lobilor laterali este mai rapida cu cat h are o valoare mai mica. Odata cu cresterea lui h apare un varf de putere in spectrul lobului principal. Banda ocupata de lobul principal creste odata cu cresterea lui h. Aspectul lobilor laterali nu e[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Modulatii 2

In figura 4 este reprezentat comparativ spectrul de putere al semnalului CPFSK in functie de valoarea parametrului h. Dupa cum se observa din grafic scaderea lobilor laterali este mai rapida cu cat h are o valoare mai mica. Odata cu cresterea lui h apare un varf de putere in spectrul lobului principal. Banda ocupata de lobul principal creste odata cu cresterea lui h. Aspectul lobilor laterali nu este regulat odata cu cresterea lui h. Deoarece in practica se urmareste utilizarea unei benzi ocupate cat mai reduse este indicat sa se foloseasca valori subunitare pentru parametrul h.

In figurile 5 si 6 sunt prezentate spectre de putere pentru CPFSK in care se are in vedere atat parametru h cat si parametrul M.
Se observa ca deviatia dintre cele doua frecvente este 0.5T. Aceasta valoarea asigura ortogonalitatea semnalelor care au aceste frecvente. Rezulta ca cele doua semnale pot fi demodulate prin corelatie. Deoarece 0.5 T este valoarea minima a deviatiei de frecventa care asigura proprietatea de ortogonalitate, acest tip de modulatie a fost denumit MSK (CPFSK cu deviatie minima).

Fazele semnalului modulat CPFSK la sfarsitul unei perioade de bit pot lua valorile: Inlocuind h cu 0.5 se obtin fazele posibile ale semnalului MSK la sfarsitul unei perioade de bit: . Tranzitia intre aceste faze se face continuu pe durata unui bit cu valoarea . Fazele posibile si tranzitia dintre acestea sunt prezentate grafic in figura 7. Punctele de pe cerc indica cele patru valori posibile ale fazelor la sfarsitul unei perioade de bit. Arcele de cerc dintre puncte indica traiectoria pe care o urmeaza faza pe durata unui bit. Se observa ca sunt posibile tranzitii doar intre stari alaturate cu diferenta de 90o.
Daca descompunem semnalul MSK in semnale in faza (I) si in cuadratura se obtine diagrama constelatiei din figura 8.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Fizica

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.