Modul general de functionare al unui soft de HB

3x puncte

categorie: Informatica

nota: 9.72

nivel: Facultate

. Site-ul pentru acest serviciu este asigurat si garantat de firma Verisign. Schimbul de date se efectueaza securizat pe baza unui algoritm 3DES. Clientul primeste un dispozitiv de securitate Digipass 300, cu ajutorul caruia initiaza utilizarea Internet-ului pentru a accesa informatii specifice si pentru procedurile de identificare. La fiecare noua conectare se genereaza o alta secventa de parole.[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Modul general de functionare al unui soft de HB

. Site-ul pentru acest serviciu este asigurat si garantat de firma Verisign. Schimbul de date se efectueaza securizat pe baza unui algoritm 3DES. Clientul primeste un dispozitiv de securitate Digipass 300, cu ajutorul caruia initiaza utilizarea Internet-ului pentru a accesa informatii specifice si pentru procedurile de identificare. La fiecare noua conectare se genereaza o alta secventa de parole.

In cazul Bancii Comerciale Romane B.C.R sistemul de banca electronica e-BCR permite, prin intermediul Internet-ului, efectuarea de plati in lei si obtinerea extraselor de cont si a unor informatii de trezorerie, fara a mai fi necesara deplasarea la sediul bancii.
e-BCR este destinat clientilor mici si mijlocii care realizeaza activitate financiar contabila cu un numar mic de tranzactii si care nu dispun de resurse umane din domeniul informaticii pentru intretinerea unei retele locale sau pentru realizarea unor interfete cu propriile sisteme informatice.

Pentru acestia conexiunea cea mai simpla la un sistem de plati electronice este cea de tip Internet care nu cere resurse speciale pe calculatorul clientului.
Pentru a putea folosi acest sistem de plati banca ofera clientilor sai un fisier de tip plug-in sub forma unui program ce se va instala in mod automat in structura browser-ului local si care permite, in mod securizat, realizarea conexiunii cu banca.

Banca Romana pentru Dezvoltare - Groupe Societe Generale pune la dispozitia clientilor un serviciu din gama produselor home banking numit "Multix" care se adreseaza tuturor persoanelor juridice clienti BRD - Groupe Societe Generale si in special clientilor care au nevoie sa efectueze un numar mare de operatiuni de plata si clientilor cu mai multe conturi deschise la unitati diferite. Acest serviciu poate stabili o legatura directa cu banca, bazata pe un schimb permanent de date, care permite derularea diverselor tipuri de operatiuni bancare fara a fi nevoiti sa ne deplasam din fata calculatorului nostru personal.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Informatica

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.