Modul de gandire al tinerilor clujeni in legatura cu metoda de contraceptie prezervativul

5x puncte

categorie: Medicina

nota: 8.92

nivel: Facultate

Prezervativele cu nervuri sau cu striații sunt și ele disponibile. Nervurile sau striațiile sunt prezente pe prezervativ în scopul creșterii sensibilității și a plăcerii. Totuși, și aici intervin preferințele individuale, deoarece unora acest tip de prezervativ le oferă o plăcere mai intensă, iar alții nu fac deloc nici o diferență.

Un prezervativ eficace
Înainte de utilizar[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Modul de gandire al tinerilor clujeni in legatura cu metoda de contraceptie prezervativul

Prezervativele cu nervuri sau cu striații sunt și ele disponibile. Nervurile sau striațiile sunt prezente pe prezervativ în scopul creșterii sensibilității și a plăcerii. Totuși, și aici intervin preferințele individuale, deoarece unora acest tip de prezervativ le oferă o plăcere mai intensă, iar alții nu fac deloc nici o diferență.

Un prezervativ eficace
Înainte de utilizarea prezervativului nu uitați să verificați cu atenție data expirării înscrisă pe ambalaj. Dacă data este expirată, prezervativul nu mai trebuie folosit. Folosiți întotdeauna cu grijă un prezervativ. Feriți-l de căldură și nu rupeți ambalajul cu dinții. Rupeți pur și simplu hârtia cu degetele și scoateți usor prezervativul cu deosebită atenție ca să nu îl agățați cu unghiile.

Ca să vedeți care este sensul bun sau fața prezervativului, este amilies a să suflați în interior pentru ca rezervorul din capăt să iasă în afară. Asigurați-vă că prezervativul este rulat spre exterior. Surplusul de aer din prezervativ poate cauza ruperea lui. Pentru a evita acest incident, strângeți capătul închis al prezervativului între arătător și degetul mare și aplicați-l pe penisul în erecție.

În timp ce strângeți capătul închis al prezervativului, folosiți cealaltă mâna pentru a derula ușor prezervativul pe toată lungimea penisului. Dacă observați că ați pus prezervativul pe dos, adică l-ați rulat spre interior, acest prezervativ ar trebui aruncat deoarece s-a aflat în contact cu penisul și cu fluidul eliberat în timpul primelor stadii ale erecției.

Acest fluid conține spermă și microorganisme ce pot cauza infecții cu transmitere sexuală. De asemenea, este foarte important să derulați prezervativul până la baza penisului, în caz contrar riscați ca el să iasă în timpul actului sexual.

Imediat după ejaculare, bărbatul trebuie să-și retragă penisul în timp ce este încă în erecție, ținând prezervativul strâns la baza penisului. Prezervativul trebuie aruncat în mod igienic, la coșul de gunoi și niciodată în vasul de toaletă.

Ce se întâmplă dacă totuși prezervativul s-a rupt?
Întâi și întâi, un prezervativ nu se rupe fără motiv. Se poate întâmpla să se rupă dacă a fost rulat în mod greșit, dacă nu a fost amilies a cu grijă sau dacă nu ați folosit un lubrifiant pe langă cel conținut deja de prezervativ.

Mai trebuie sa faceți deosebirea între un prezervativ care se rupe și unul care se sparge. De cele mai multe ori, atunci când prezervativul se rupe, urmele se văd pe pereții care înconjoară penisul.

O ruptură în acest loc comportă mai puține riscuri decât atunci când prezervativul se sparge. În cazul în care prezervativul s-a spart, inconvenientul se produce în vârful penisului, în rezervor, unde se produce ejacularea. Iar daca sperma nu rămâne în rezervor și se împrăștie în vagin, iar penisul intră în contact cu vaginul și cu secrețiile vaginale, riscul de a contacta o maladie transmisibilă pe cale sexuală este mult mai ridicat. Nu intrați în panică.

Cel mai amilie fi să vă programați la amilie de amilies au la ginecolog și să faceți un test de depistare a bolilor transmisibile pe cale sexuala (BTS). În cazul fetelor: dacă nu luați pilule contraceptive ați putea avea ghinionul să fi rămas însărcinate. Puteți cere așadar să faceți un test de sarcină.

Mai puteti recurge și la pilula de a doua zi. Oricum, actionați cât mai repede! Această pilulă trebuie luată la cel mult 72 ore după raportul sexual. Medicul vă va da toate indicațiile referitoare la demersul pe care trebuie sa-l urmați.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT

TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.